Πολιτική

Σπυράκη: Αδύναμος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

Υπάρχουν, ανέφερε, έγγραφα μέσα από τα οποία καταγγέλεται ζημία του Δημοσίου 40 εκατομ. ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατομ. ευρώ για τους ασφαλισμένους. Επίσης, υπάρχει το θέμα της μη τιμολόγησης φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή το α΄ εξάμηνο του 2015, που δεν έχει διερευνηθεί.

Θύμισε δε στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη, στην οποία και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή.

Σε ερώτηση «για τον διορισμό του Φώτη Κουβέλη και αν ο ανασχηματισμός φέρνει πιο κοντά τις εκλογές», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε στη χθεσινή της δήλωση για τον ανασχηματισμό προσθέτοντας ότι «ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Πρόσθεσε ότι «τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα».

Ρωτήθηκε για για την άρνηση του Μάριου Σαλμά να προσυπογράψει την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και απάντησε ότι ο κ. Σαλμάς έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι με την ουσία της πρότασης της ΝΔ δεν έχει καμία διαφωνία.

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος αποκάλεσε τη FYROM «Μακεδονία», η κ. Σπυράκη είπε ότι «η δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM. Ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση σιωπά;».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι «η άλλη πλευρά αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. Δικαιώνεται έτσι η ΝΔ που είχε θέσει από την αρχή σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών». Προκύπτει το ερώτημα, είπε ακόμη, «τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;», και έκανε την εκτίμηση ότι «υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης αναζητά τρόπους να βγει απο το αδιέξοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 252
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118