Πολιτική

Σπυράκη: Αδύναμος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

Υπάρχουν, ανέφερε, έγγραφα μέσα από τα οποία καταγγέλεται ζημία του Δημοσίου 40 εκατομ. ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατομ. ευρώ για τους ασφαλισμένους. Επίσης, υπάρχει το θέμα της μη τιμολόγησης φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή το α΄ εξάμηνο του 2015, που δεν έχει διερευνηθεί.

Θύμισε δε στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη, στην οποία και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή.

Σε ερώτηση «για τον διορισμό του Φώτη Κουβέλη και αν ο ανασχηματισμός φέρνει πιο κοντά τις εκλογές», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε στη χθεσινή της δήλωση για τον ανασχηματισμό προσθέτοντας ότι «ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Πρόσθεσε ότι «τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα».

Ρωτήθηκε για για την άρνηση του Μάριου Σαλμά να προσυπογράψει την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και απάντησε ότι ο κ. Σαλμάς έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι με την ουσία της πρότασης της ΝΔ δεν έχει καμία διαφωνία.

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος αποκάλεσε τη FYROM «Μακεδονία», η κ. Σπυράκη είπε ότι «η δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM. Ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση σιωπά;».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι «η άλλη πλευρά αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. Δικαιώνεται έτσι η ΝΔ που είχε θέσει από την αρχή σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών». Προκύπτει το ερώτημα, είπε ακόμη, «τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;», και έκανε την εκτίμηση ότι «υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης αναζητά τρόπους να βγει απο το αδιέξοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού