Πολιτική

Σπυράκη: Ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης για τα επεισόδια στην χώρα

Στην επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, το οποίο δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο ΑΤ το Σάββατο το βράδυ. Η ίδια καταλόγισε απουσία σχεδιασμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί είναι απροστάτευτοι, η κοινωνία είναι φοβισμένη, η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στους μπαχαλάκηδες και έχει ακέραια την ευθύνη για τα επεισόδια που συμβαίνουν στη χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά περισσότερα από τέσσερα χρόνια και λίγη αυτοκριτική από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα ήταν απαραίτητη.

Επίσης, μίλησε και για το περιστατικό στο ΚΑΤ, παραπέμποντας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ -ο οποίος δήλωσε ότι πολλά νοσοκομεία δεν έχουν πυρασφάλεια– και τόνισε ότι αποτελεί μέρος της εικόνας ενός κράτους που αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές υποχρεώσεις του.

Η κ. Σπυράκη απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ενώ για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, επεσήμανε: «Να ρωτήσετε τον κ. Κοτζιά τι ακριβώς εννοούσε και την κυβέρνηση την οποία στηρίζει».

“Διχαστικοί σταυροί δεν υπάρχουν”

Σε ερώτηση για αυτά που συμβαίνουν στη Λέσβο με τον σταυρό, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «η ΝΔ επιδεικνύει ευαισθησία στα θρησκευτικά φρονήματα των πολιτών και στα θρησκευτικά σύμβολα, διχαστικοί σταυροί δεν υπάρχουν».

Ακόμη, έκανε λόγο για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου, λέγοντας ότι οι αγορές προεξοφλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ομαλό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει και με βάση αυτό το σκεπτικό είναι κίνηση στη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος, η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στην εκλογή του Θανάση Εξαδάχτυλου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, υπογραμμίζοντας ότι η εκλογή του, σε μεγάλο ποσοστό, είναι σημαντική όχι μόνο γιατί αποδοκιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμη έναν επαγγελματικό σύλλογο αλλά και γιατί δείχνει ότι ο ιατρικός κόσμος της χώρας έχει αγκαλιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
9
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 131