Πολιτική

Σπυράκη: Απόλυτη εθνική προτεραιότητα η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών

Η επιστροφή των δυο Ελλήνων αξιωματικών είναι απόλυτη εθνική προτεραιότητα για τη ΝΔ, ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ήταν ράθυμος όταν μίλησε για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο.

Η Μ. Σπυράκη ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στη χώρα μας η συμμετοχή της στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για να γυρίσουν το συντομότερο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις οικογένειές τους και στην πατρίδα.

Σημείωσε ακόμη ότι η ΝΔ εξ αρχής δεν θεώρησε ότι πρόκειται για σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο και πορεύτηκε με αυτό τον γνώμονα. Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα μετ’ επιτάσεως στις ΗΠΑ, αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη, παρέπεμψε στην κυβέρνηση σημειώνοντας πάντως ότι το ζήτημα απηχεί τη συνολική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Εξάλλου, τόνισε ακόμη ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
3
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26