Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις ούτε στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ!

Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προσκήνιο την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η Μαρία Σπυράκη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις». Όπως είπε μάλιστα η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σπυράκη τόνισε επίσης πως “από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καραχάλιος για Καρυστιανού και τα περί «εντολής από τη Ρωσία»: «Δεν αντιλαμβάνεται ότι πολλές λέξεις δεν είναι μονοσήμαντες»
Ο επικοινωνιολόγος απάντησε και στην καταγγελία της ότι κρυβόταν για να αποφύγει το αυτόφωρο, σχολιάζοντας τη... μύτη της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού / Νίκος Καραχάλιος
5
Έξαλλος ο Κακλαμάνης για τις διαρροές του διαλόγου Ανδρουλάκη - Δεμίρη στη συνεδρίαση για τις υποκλοπές: «Θα ζητήσω έρευνα, είναι έως και ποινικό αδίκημα»
Ο πρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για «κοινοβουλευτική εκτροπή» μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία 
Νικήτας Κακλαμάνης 27
Κυβερνητικές πηγές κατά Ανδρουλάκη: Μετεξελίσσεται σε «πράσινη Ζωή» – ΠΑΣΟΚ: «Σε προφανή πανικό το Μαξίμου»
Σε νέα μετωπική σύγκρουση κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Νίκος Ανδρουλάκης