Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις ούτε στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ!

Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προσκήνιο την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η Μαρία Σπυράκη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις». Όπως είπε μάλιστα η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σπυράκη τόνισε επίσης πως “από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η μεταγραφική περίοδος μετά τη ΔΕΘ – Προ των πυλών ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ακολουθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Θέμα χρόνου θεωρείται η ένταξη στο ΠΑΣΟΚ των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Ευάγγελου Αυλωνίτη ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι επιστροφές των Νίνας Κασιμάτη και Θεοδώρας Τζάκρη
Ράνια Θρασκιά, Αλέξανδρος Αποστολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πέτρος Παππάς στη Βουλή
Θάνος Πλεύρης: Γνώριζα τον γιατρό του Γιώργου Μαζωνάκη από την περιπέτεια με την υγεία μου το 2016
Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ακόμη ότι, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον γιατρό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον βρει
Θάνος Πλεύρης
Νίκος Παπανδρέου: Άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπεται στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων
Η υπόθεση φέρεται να συνδέεται με καταγγελία πρώην συνεργάτιδας του Νίκου Παπανδρέου, με την οποία ο ευρωβουλευτής είχε διακόψει την επαγγελματική του συνεργασία
Νίκος Παπανδρέου 16