Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις ούτε στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ!

Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προσκήνιο την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η Μαρία Σπυράκη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις». Όπως είπε μάλιστα η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σπυράκη τόνισε επίσης πως “από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 14
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 29
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 11