Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις ούτε στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ!

Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προσκήνιο την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η Μαρία Σπυράκη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις». Όπως είπε μάλιστα η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σπυράκη τόνισε επίσης πως “από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει»
Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και το Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη Ημερήσια Διαταγή
Ο Νίκος Δένδιας
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Flyover: «Μιλάμε πια για μια τελείως διαφορετική Θεσσαλονίκη»
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην πρόοδο του μεγάλου οδικού έργου, που έχει ξεπεράσει το 50%, και από το ΕΚΕΤΑ προανήγγειλε προσπάθεια μεταφοράς στην Αττική του συστήματος διαχείρισης κυκλοφορίας με τεχνητή νοημοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μέτρα στήριξης και φόβοι για την Ευρώπη: Τα επόμενα βήματα αν συνεχιστεί το ράλι ενέργειας
Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας με εθνικούς πόρους, μέτρα στοχευμένα, προσωρινού χαρακτήρα, αναμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πετρέλαιο