Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις ούτε στη Βουλή για τη ΔΕΠΑ!

Η Νέα Δημοκρατία συντηρεί το προσκήνιο την υπόθεση της ΔΕΠΑ την οποία χαρακτηρίζει σκάνδαλο και η Μαρία Σπυράκη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 δήλωσε πως «η υπόθεση της ΔΕΠΑ, την οποία ο κ. Κιτσάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει δημόσια ότι έχει ενημερώσει 7 υπουργούς είναι μια υπόθεση από την οποία δεν έχουμε πάρει απαντήσεις». Όπως είπε μάλιστα η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να δώσει απαντήσεις ακόμη και στη βουλή.

«Γιατί εκτοξεύτηκε το χρέος; Πόσο ενήμεροι ήταν οι Υπουργοί; Αν ελέχθη ή δεν ελέχθη προς τον κ. Κιτσάκο να κάνει λίγη υπομονή για το χρέος της εταιρείας του κ. Λαυρεντιάδη στην ΔΕΠΑ και να μην πιέζει για την είσπραξή του; Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν εταιρείες φαντάσματα, συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οι οποίες πήγαιναν να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου η ΔΕΠΑ να συνεχίσει απρόσκοπτα, την παροχή φυσικού αερίου; Αυτά είναι ζητήματα που εγείρονται, από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα από 4 μεγάλες εφημερίδες: Τα Νέα, Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, Το Βήμα και Η Καθημερινή της Κυριακής”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ.Σπυράκη τόνισε επίσης πως “από την εφημερίδα Καθημερινή έγινε γνωστό ότι επιχειρήθηκε ανταλλαγή ακινήτων αξίας 9 εκατομμυρίων, έναντι χρέους 90 εκατομμυρίων της επιχείρησης του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αποσαφηνιστούν. Αυτό δεν είναι ένα ερώτημα για το οποίο η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας πει τι έγινε; Για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, πολιτικά καταρχάς, θέλουμε απαντήσεις. Δεν είμαστε καχύποπτοι ούτε ανακριτές. Αυτή τη δουλειά θα την κάνει η Δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε πολιτικά απαντήσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα η Δικαιοσύνη έχει ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή κατάργησης των αντιπροέδρων του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
3
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26