Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δίνει προκαταβολή τα όπλα της στο Σκοπιανό

«Δεν νοείται οποιαδήποτε προκαταβολική συναίνεση για μια μελλοντική συμφωνία σε δόσεις» στο Σκοπιανό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκαθαρίζοντας την θέση της ΝΔ ανέφερε: «Η Ν.Δ. έχει προτείνει ως προϋπόθεση για τη συζήτηση, για την εύρεση κοινού τόπου για το όνομα, την αλλαγή του Συντάγματος, τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας η οποία θα συμφωνηθεί για όλες τις χρήσεις.

Είμαστε λοιπόν, σε τελείως άλλο μήκος κύματος, μένει να δούμε τη συμφωνία ωστόσο, από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει επαναλαμβάνω ότι φαίνεται ότι, ελληνική πλευρά η Ελλάδα, δίνει προκαταβολή τα όπλα της, δηλαδή με το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. να πάρει ημερομηνία και να της δώσει το πράσινο φως να μπει στο ΝΑΤΟ, και περιμένει να πάρει με δόσεις, τη συμμόρφωση, άγνωστο αν αυτό θα συμβεί».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση»

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο διάστασης στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Εξ’ αρχής έχουμε επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η Κυβέρνησή του που στηρίζεται στην υποστήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση.

Αυτό το έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής, και έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής προς την Κυβέρνηση, ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί, ως πλειοψηφία. Ωστόσο η κυβέρνηση το κάνει, αναβάθμισε τις διαπραγματεύσεις, στο επίπεδο των Υπουργών, τώρα πάμε σε μια συνάντηση νέα συνάντηση Πρωθυπουργών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Σόφια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 6
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 37
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38