Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δίνει προκαταβολή τα όπλα της στο Σκοπιανό

«Δεν νοείται οποιαδήποτε προκαταβολική συναίνεση για μια μελλοντική συμφωνία σε δόσεις» στο Σκοπιανό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκαθαρίζοντας την θέση της ΝΔ ανέφερε: «Η Ν.Δ. έχει προτείνει ως προϋπόθεση για τη συζήτηση, για την εύρεση κοινού τόπου για το όνομα, την αλλαγή του Συντάγματος, τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας η οποία θα συμφωνηθεί για όλες τις χρήσεις.

Είμαστε λοιπόν, σε τελείως άλλο μήκος κύματος, μένει να δούμε τη συμφωνία ωστόσο, από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει επαναλαμβάνω ότι φαίνεται ότι, ελληνική πλευρά η Ελλάδα, δίνει προκαταβολή τα όπλα της, δηλαδή με το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. να πάρει ημερομηνία και να της δώσει το πράσινο φως να μπει στο ΝΑΤΟ, και περιμένει να πάρει με δόσεις, τη συμμόρφωση, άγνωστο αν αυτό θα συμβεί».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση»

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο διάστασης στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Εξ’ αρχής έχουμε επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η Κυβέρνησή του που στηρίζεται στην υποστήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση.

Αυτό το έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής, και έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής προς την Κυβέρνηση, ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί, ως πλειοψηφία. Ωστόσο η κυβέρνηση το κάνει, αναβάθμισε τις διαπραγματεύσεις, στο επίπεδο των Υπουργών, τώρα πάμε σε μια συνάντηση νέα συνάντηση Πρωθυπουργών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Σόφια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβες» Σαλμά κατά Γεωργιάδη: «Να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis» - «Θα τα πούμε στα δικαστήρια» απαντά ο υπουργός Υγείας - «Σφήνα» ο Πολάκης
Πολιτική θύελλα μετά τα SMS που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος, πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, με αναφορές και στον Κωνσταντίνο Φρουζή
Γεωργιάδης και Σαλμάς
29
Ο Σωκράτης Φάμελλος ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα συμβαίνουν δεν αντιστοιχούν στις αξίες της Αριστεράς»
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις επόμενες κινήσεις τόσο του ίδιου του Σωκράτη Φάμελλου όσο και των υπόλοιπων βουλευτών και στελεχών που συμμετέχουν στις διεργασίες για την επόμενη ημέρα
Σωκράτης Φάμελλος 84
Η Ρένα Δούρου δεν θα πάει στη δεξίωση για τη Δημοκρατία στο Προεδρικό Μέγαρο – Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας επιλέγοντας να βρεθεί σε ιστορικούς τόπους μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα
Ρένα Δούρου 27