Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση δίνει προκαταβολή τα όπλα της στο Σκοπιανό

«Δεν νοείται οποιαδήποτε προκαταβολική συναίνεση για μια μελλοντική συμφωνία σε δόσεις» στο Σκοπιανό δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Ξεκαθαρίζοντας την θέση της ΝΔ ανέφερε: «Η Ν.Δ. έχει προτείνει ως προϋπόθεση για τη συζήτηση, για την εύρεση κοινού τόπου για το όνομα, την αλλαγή του Συντάγματος, τόσο στην απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών, όσο και στην αποδοχή της ονομασίας η οποία θα συμφωνηθεί για όλες τις χρήσεις.

Είμαστε λοιπόν, σε τελείως άλλο μήκος κύματος, μένει να δούμε τη συμφωνία ωστόσο, από τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχουν διαρρεύσει επαναλαμβάνω ότι φαίνεται ότι, ελληνική πλευρά η Ελλάδα, δίνει προκαταβολή τα όπλα της, δηλαδή με το να επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε. να πάρει ημερομηνία και να της δώσει το πράσινο φως να μπει στο ΝΑΤΟ, και περιμένει να πάρει με δόσεις, τη συμμόρφωση, άγνωστο αν αυτό θα συμβεί».

«Η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση»

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο διάστασης στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχηματισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: «Εξ’ αρχής έχουμε επισημάνει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον κ. Ζάεφ, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η Κυβέρνησή του που στηρίζεται στην υποστήριξη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, δεν έχει την ενιαία άποψη για αυτή την κρίσιμη εθνική υπόθεση.

Αυτό το έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής, και έχουμε επισημάνει εξ΄ αρχής προς την Κυβέρνηση, ότι δεν έχει την εντολή να διαπραγματευτεί, ως πλειοψηφία. Ωστόσο η κυβέρνηση το κάνει, αναβάθμισε τις διαπραγματεύσεις, στο επίπεδο των Υπουργών, τώρα πάμε σε μια συνάντηση νέα συνάντηση Πρωθυπουργών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στη Σόφια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
32
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 26
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
330
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19