Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σπυράκη: Ο Πολάκης διεκδικεί το Νόμπελ απρέπειας – Κυβέρνηση με ήθος Πολάκη

Σπυράκη: Ο Πολάκης διεκδικεί το Νόμπελ απρέπειας – Κυβέρνηση με ήθος Πολάκη

Επίθεση στον Παύλο Πολάκη αλλά και στην κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, από την Αttica Bank, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Πολάκη και τον ανασχηματισμό, πραγματοποίησε η Μαρία Σπυράκη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αφού ξεκαθάρισε με αφορμή τον ανασχηματισμό και τους «πασοκογενείς» νέους υπουργούς ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να πραγματοποιήσει ουσιαστικά ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους, υποστήριξε ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει «ύφος και ήθος Πολάκη» και αγνοεί τα προβλήματα των Ελλήνων.

Ειδικά για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από την Τράπεζα Αττικής είπε πως πρέπει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες ακόμη και της διοίκησης της τράπεζας και όχι μόνο του ίδιου του υπουργού, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που τα πεπραγμένα της απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα, λοιπόν, κατά την ίδια, είναι με ποια κριτήρια χορήγησε η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής επιπλέον δάνεια στον κ. Πολάκη, με δεδομένο ότι το ακίνητο που χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση είναι ήδη υποθηκευμένο. Αλλά και σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ερώτημα είναι τι δηλώνει στο πόθεν έσχες του, από τη στιγμή που λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 σταμάτησε να ασκεί το ιατρικό του επάγγελμα, το οποίο – κατά τον ίδιο – του απέφερε εισοδήματα πολλαπλάσια από τα σημερινά.

Η κυρία Σπυράκη έκανε, επίσης, λόγο για «Νόμπελ απρέπειας» για τον κ. Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη. «Είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με έναν νεκρό», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ενώ προανήγγειλε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία.

Σήμερα, εξάλλου, θα υπάρξει συνάντηση στελεχών της ΝΔ με εκπροσώπους των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείρισή τους και την επιβράβευση των καλοπληρωτών, ενώ κάλυψε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για το ζήτημα με τις πινακίδες που δεν θέλει εκείνος ν’ αναγράφουν «Βόρεια Μακεδονία», με την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει ως «ήσσονος σημασίας» την όλη συζήτηση.

Τέλος, αναφερόμενη στη συνταγματική αναθεώρηση, επανέλαβε την πρόσκληση που έχει απευθύνει η ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν σκέπτεται ή όχι να κάνει πίσω από την πρότασή του για αποσύνδεση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών από την εκλογή ΠτΔ, επισημαίνοντας ότι η προεδρική εκλογή είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικά παιχνίδια, όπως συνέβη το 2014-2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αιμίλιος Περδικάρης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις