Πολιτική

Σπυράκη: Σε δεύτερο χρόνο θα ζητήσουμε να αναθεωρηθούν οι δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να αναθεωρηθούν μια σειρά από δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, αφού όπως είπε προτεραιότητα θα είναι το αναπτυξιακό σοκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σε δεύτερο χρόνο και αφού ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία τονίζοντας πως η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το τρίτο Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Μαρία Σπυράκη. Όπως επισημαίνει το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς, όπως λέει, οι γείτονες πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Κάλπη ανατροπής» η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση – Έτοιμα στο 80% τα ψηφοδέλτια της ΕΛΑΣ
Η εκλογική στρατηγική, οι συνεργασίες και η απάντηση για τη χρηματοδότηση - Πώς περιγράφει τον δρόμο προς μια προοδευτική κυβέρνηση και γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στη δεύτερη κάλπη
O Αλέξης Τσίπρας 67
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει «παρών» και ξαναστήνει τον μηχανισμό του – Restart με 70.000 μέλη και πλώρη για τη ΔΕΘ
Δούρου, Παππάς και Πολάκης μπαίνουν μπροστά στη νέα καμπάνια, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό ενότητας - Η Κουμουνδούρου απαντά στα σενάρια περί «τέλους εποχής» με ανασυγκρότηση των Νομαρχιακών
Η Ρένα Δούρου και ο Παύλος Πολάκης 7
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης 5