Πολιτική

Σπυράκη: Σε δεύτερο χρόνο θα ζητήσουμε να αναθεωρηθούν οι δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να αναθεωρηθούν μια σειρά από δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, αφού όπως είπε προτεραιότητα θα είναι το αναπτυξιακό σοκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σε δεύτερο χρόνο και αφού ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία τονίζοντας πως η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το τρίτο Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Μαρία Σπυράκη. Όπως επισημαίνει το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς, όπως λέει, οι γείτονες πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 17
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Prorata: Στις 9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ – «Κουμπωμένοι» οι πολίτες για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ
Στη δημοσκόπηση της Prorata η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 25,5%, η ΕΛΑΣ είναι δεύτερη με μία μονάδα αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο και το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 9%
Κάλπη 91