Πολιτική

Σπυράκη: Σε δεύτερο χρόνο θα ζητήσουμε να αναθεωρηθούν οι δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να αναθεωρηθούν μια σειρά από δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό θα γίνει σε δεύτερη φάση δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, αφού όπως είπε προτεραιότητα θα είναι το αναπτυξιακό σοκ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σε δεύτερο χρόνο και αφού ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας θα μπορούμε να ζητήσουμε να αναθεωρηθούν και μια σειρά από δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για μετά το τέλος της θητείας της, όπως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία τονίζοντας πως η περικοπή των συντάξεων επιβλήθηκε μετά το τρίτο Μνημόνιο και αποτελεί μια ακόμη οδυνηρή απόδειξη της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Καταθέσαμε τη σχετική τροπολογία για να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα, αν υπάρχει το περιθώριο να μην περικοπούν οι συντάξεις. Προκαλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει με πράξεις στο ερώτημα αντί να εφαρμόζει τη μέθοδο του Χότζα που γέμισε το δωμάτιο με ζώα και πράγματα και μόλις αφαιρούσε το παραμικρό επαίρονταν ότι έχει ένα ευρύχωρο σπίτι» δηλώνει χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας όταν γίνει κυβέρνηση είναι να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό σοκ στην αγορά εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τονίζει η Μαρία Σπυράκη. Όπως επισημαίνει το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει δουλειές, με έμφαση στους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές για τη μεταφορά προϊόντων ή την ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως στις Πρέσπες υπογράφηκε μια κακή συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς, όπως λέει, οι γείτονες πήραν «Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα erga omnes». Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και δεν θα την κυρώσει ούτε στην επόμενη Βουλή στην οποία, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα είναι πλειοψηφία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
7
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
173
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22