Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Στα δικαστήρια Πολάκης – Γεωργιάδης – Η αγωγή και η αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ

Στα δικαστήρια Πολάκης – Γεωργιάδης – Η αγωγή και η αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ

Στα δικαστήρια επιχείρησαν να λύσουν σήμερα τις διαφορές τους, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης  και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Η κόντρα των δύο ανδρών μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας όπου συζητήθηκε η αγωγή που έχει καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση με την οποία ζητάει αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 300.000 ευρώ.

Η αγωγή του κ. Γεωργιάδη σε βάρος του κ. Πολάκη αφορά σε ανάρτηση του στο Facebook στις 30.04.18 με την οποία καταφερόταν κατά του Αδ. Γεωργιάδη επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Η ανάρτηση που επικαλείται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει ως εξής:
«Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..»
«Ακολουθεί φωτογραφία μου με την σύζυγο του Προέδρου της ΝΔ με αναφορά του Documento: Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην αγωγή του τα όσα επικαλείται ο κ. Πολάκης στην ανάρτηση του είναι «ψευδή και συκοφαντικά για την τιμή και υπόληψη μου καθώς ψευδώς αναφέρει ότι ήμουν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία, ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς και ότι δήθεν μάλιστα την έκλεισα όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».
Ο ενάγων υποστηρίζει πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, αναφέρει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του, ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο το οποίο «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».

Σύμφωνα με την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το ζήτημα και – κατά την αγωγή – δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Με την αγωγή του, ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Αδ. Γεωργιάδη αλλά και να «απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ υπέρ εμού καθώς και προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος τους, για την περίπτωση της εκ μέρους τους παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του Δικαστηρίου Σας».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Θάνος Πλεύρης, δικηγόρος του Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε «ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ´όλα αυτά ο κ.Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Π.Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης ανέφερε
«Η άποψη του Υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι ´ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις