Πολιτική

Στα εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals – Πύλη» οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Portals / Πύλη στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού της Βουλής των Ελλήνων και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 11 Ιουνίου, και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού NEON.

ekthesi mitsotakis sakellaropoulou ekthesi mitsotakis sakellaropoulou ekthesi mitsotakis sakellaropoulou

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ακόμη οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, Αντιπρόεδροι της Βουλής, το Προεδρείο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε πριν από πολλούς μήνες πρόταση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, για την αναμόρφωση του ιστορικού κτιρίου του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου και την αξιοποίησή του σε χώρο τέχνης και πολιτισμού.

«Σήμερα κοινωνικοποιούμε ακόμη περισσότερο ένα συναρπαστικό δημόσιο χώρο» τόνισε ο κ. Τασούλας. «Σήμερα αποδεικνύουμε ότι η συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό, όταν είναι καλόπιστη και δημιουργική, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα προσφέρουμε στον ελληνικό λαό, μέσω της τέχνης, μια διέξοδο στη δίψα του για νέο ξεκίνημα.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδεικνύει ότι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον λαό, αλλά κατά κάποιο τρόπο πρωτοπορεί απέναντι στο χρέος της γι’ αυτόν τον λαό και του δείχνει το δρόμο, ότι μέσα απ’ το πνεύμα, μέσα απ’ την τέχνη, μέσα από την αναζήτηση, μέσα από τον αναστοχασμό, το νέο ξεκίνημα που μας καλεί μπορεί να είναι γόνιμο και δημιουργικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 40
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης