Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Στα χαρακώματα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση του εργασιακού νομοσχεδίου από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις», δήλωσε η , η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνοντας ακόμα ότι «η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ακόμα ότι «θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα».

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός στην συνέντευξη αναφέρουν ότι «με το νομοσχέδιό του η ευελιξία του ωραρίου που θα φέρει κατάργηση του 8ώρου θα αφορά στην Ελλάδα όλους τους εργαζόμενους.

Click4more Αλλάζει ο εργασιακός χάρτης: τι προβλέπεται για υπερωρίες, απολύσεις, κάρτα εργασίας, 4ήμερη εργασία

Λένε ακόμα ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει τι θα συμβαίνει με τους εργαζόμενους στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που αριθμούν κάτω από 10 εργαζόμενους και δεν έχουν επιχειρησιακό συνδικαλιστικό σωματείο.

Επισημαίνουν ότι ο υπουργός Εργασίας κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου απέφυγε να αναφερθεί στη συγκεκριμένη πολύ δυσμενή διεύρυνση της κατάργησης του 8ώρου, αποκρύβοντας πως υπάρχει τέτοια πρόβλεψη στο νομοσχέδιό του.

Τέλος υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».

«Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις