Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον “πάγο” Φάμελλου στις τροπολογίες τους!

Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον “πάγο” Φάμελλου στις τροπολογίες τους!

Τα άκουσε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.
Οργισμένες αντιδράσεις από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την άρνηση να δεχτεί τροπολογίες.
Εκτεθειμένη αισθάνθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που δεν είχε ενημερωθεί.

Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταθέσει βουλευτικές τροπολογίες και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τις απέρριψε.

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Μάκης Μπαλαούρας, Ηλίας Καματερός, Σάκης Παπαδόπουλος, Εύη Καρακώστα, Γεώργιος Παπαφιλίππου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ευαγγελία Βαγιωνάκη από το βήμα της Ολομέλειας, πήραν το λόγο διαφωνώντας με αυτή την κυβερνητική απόφαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια «μασάζ» τους προέτρεψε «να πάτε στους αρμόδιους υπουργούς και να τις φέρουν εκείνοι ως υπουργικές τις επόμενες ημέρες…».

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε από την αρχή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπήρχε απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στα νομοσχέδια και τις Κυρώσεις που θα περάσουν αυτή την εβδομάδα να μην γίνουν αποδεκτές βουλευτικές τροπολογίες. «Αυτή την αρχική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα την σεβαστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτή την εξέλιξη, είναι έξαλλοι είτε γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα ώστε να μην εκτεθούν είτε γιατί θεωρούν ότι δεν είναι δεύτερης τάξης από τους υπουργούς που μπορούν να φέρουν την όποια τροπολογία θέλουν. Απορίας άξιο είναι, πως ανάμεσα στα «θύματα» είναι και η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που από θέση κανονικά όφειλε να γνωρίζει όχι μόνο για τον εαυτό της, αυτή την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και να είχε ενημερώσει σχετικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην εκτεθούν καταθέτοντας βουλευτικές τροπολογίες που δεν είχαν καμία τύχη… να περάσουν.

Γι αυτό και οι αντιδράσεις ορισμένων βουλευτών ήταν πολύ έντονες λεκτικά προς τον κ. Φάμελλο. Χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είπε στον υπουργό «γιατί να μην γίνουν δεκτές, δεν κατανοώ, είναι ανοιχτή η Βουλή και σε εξέλιξη το κοινοβουλευτικό έργο. Οι βουλευτές έχουν δικαίωμα αν όχι υποχρέωση να καταθέτουν νομοθετικές προτάσεις, δεν μπορεί να λέμε συλλήβδην δεν θα γίνουν δεκτές, παράκληση να τις δούμε, να ειδωθούν τα πράγματα σωστά».

Ο Μάκης Μπαλαούρας ανέβασε τόνους λέγοντας «και εμείς οι βουλευτές νομοθετούμε, ποιος σας είπε ότι οι βουλευτές δεν νομοθετούν και νομοθετούν μόνο οι υπουργοί. Σήμερα εξεπλάγησαν όλοι κ. Φάμελλε, δεν θεωρείται σώφρον αυτό που κάνετε».

Και ο Σάκης Παπαδόπουλος είπε «γιατί τα αιτήματα των βουλευτών δεν είναι ώριμα και είναι ώριμα όταν τα φέρνουν οι υπουργοί!»

Οι μόνες τροπολογίες που τελικά ψηφίσθηκαν είναι οι τέσσερις υπουργικές που είναι: Του υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση εργασίας σε προσωπικό ΙΔΟΧ σε ΟΤΑ στην καθαριότητα μέχρι να αναρτηθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό και αυτοί να αναλάβει καθήκοντα. Η τροπολογία της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζας Ξενογιαννακούλου για θέματα δημόσιας διοίκησης. Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων δασικών χαρτών, τροποποίηση διατάξεων του ν.4442/2016 και διατάξεις σχετικά με το Ελληνικό Κτηματολόγιο» και η τροπολογία για την Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης πράξεων εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης αφενός και τη χωροθέτηση των νέων κτιρίων του ΕΛΚΕΘΕ αφετέρου, προκειμένου να γίνει η μετεγκατάσταση στην Ανάβυσσο Αττικής από το Ελληνικό, για να δοθεί ο χώρος στον επενδυτή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις