Πολιτική

Στα “μαχαίρια” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου – “Μονταζιέρα του πανικόβλητου Σαμαρά” –

Ο "πόλεμος"  ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία καλά κρατεί. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για σχέδιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις Σαμαρά για μειώσεις συντελεστών. Από την πελυρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κάνοντας λόγο για "μονταζιέρα".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Σχετικά με το νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η αλήθεια είναι ότι:
· Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου.
· Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.
· Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.
· Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.
· Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας”.

Της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκαν οι δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη: “Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015. Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος. Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και 60%.

Σημειώνεται ότι, εφόσον εφαρμοστεί αυτό, ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, από 42% που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στο 50%-60% για το τμήμα του εισοδήματος που ξεπερνά, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου, τις 80.000.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος: “Άρα, η στρατηγική είναι μετά, όταν δηλώνονται κανονικά, να αυξηθεί και ο ανώτατος συντελεστής, που μπορεί να πάει στα 50 και στα 60 -που θυμίζω θα είναι οριακός συντελεστής. Δεν σημαίνει ότι θα πληρώνεις 50 και 60 από το πρώτο ευρώ, αλλά θα πληρώνεις αυτό μετά από τα 80 χιλιάδες… Για το κομμάτι που είναι πάνω από το 80 χιλιάδες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 13
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16