Πολιτική

Στα χαρακώματα Λαφαζάνης – Βαρουφάκης! “Έστρωσε τον δρόμο στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε την δική του απάντηση στα όσα ανέφερε για εκείνον ο Γιάνης Βαρουφάκης, δίνοντας έτσι συνέχεια στην κόντρα ανάμεσα στους δυο πολιτικούς.

Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στο Ποντίκι λέγοντα πως “ η συνέντευξη Βαρουφάκη στο Ποντίκι και ιδιαίτερα τα όσα αναφέρει για το πρόσωπό μου, αποτελούν μνημείο αναλήθειας, άξια μόνο για Νόμπελ μυθομανίας.

[read4more]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ουδέποτε υποστήριξε την έξοδο από την Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήριζε καταστροφή, όπως ουδέποτε χρησιμοποίησε στα σοβαρά την σχεδιασμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, έστω ως διαπραγματευτικό χαρτί έναντι των πιστωτών και ως πραγματική εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκομίσει κάποια οφέλη για την χώρα μας”.

“Αντίθετα ο Γιάνης Βαρουφάκης, βάζοντας φαρδιά πλατιά από τον Φλεβάρη την υπογραφή του στην επέκταση της Δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Α. Σαμαρά, και στην εξουσιοδότηση τον Ιούλιο στον Αλ. Τσίπρα να συζητήσει νέο πρόγραμμα, έστρωσε τον δρόμο, μαζί με την αδιέξοδη και ζημιογόνα στο ενδιάμεσο διαπραγματευτική τακτική του, στο τρίτο καταστροφικό μνημόνιο”, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

“Τέλος, για όσους θέλουν να πληροφορηθούν το μένος του Γ. Βαρουφάκη όχι  στο πρόσωπό μου αλλά προφανώς στις γνωστές απόψεις μου, τους παραπέμπωστα βιβλία του, όπου περιγράφει ανερυθρίαστα τις συνωμοσίες του για να μην αναλάβω οικονομικό υπουργείο και χαλάσω την καλή εικόνα της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας προς την τρόικα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ολοφάνερο: Την ώρα που η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα με ένα τέταρτο άτυπο αλλά πολύ χειρότερο μνημόνιο και το αίτημα της εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ο ελληνικός λαός, παρά και ενάντια στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οφείλει να γυρίσει την πλάτη του τόσο στη νεοφιλελεύθερη ΝΔ και τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους εκείνους που όψιμα επιχειρούν να εμφανίσουν ένα παραπλανητικό πολιτικό πρόσωπο για να εγκλωβίσουν τη ριζοσπαστική λαϊκή διαμαρτυρία απέναντι στον ολοκληρωτισμό της ΕΕ και την νέα αποικιοποίηση της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ακτινογραφία των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Τα φαβορί για τη θέση του γραμματέα
Το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό που επιθυμούν δεν είναι ένα κόμμα περιχαρακωμένο αλλά έναν φορέα ανοικτό στην κοινωνία και στις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
To ΠΑΣΟΚ βγάζει στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και θέλει πολιτική αλλαγή
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ακόμα ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί αυτή η σοβαρή υπόθεση σε επικοινωνιακή απόπειρα συμψηφισμού ευθυνών
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μονόδρομος η Προανακριτική, το «αγκάθι» της παραγραφής
Αν και η εισήγηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής παραμένει στο τραπέζι, έμπειροι κοινοβουλευτικοί, και από το κυβερνών κόμμα, εκτιμούν ότι δύσκολα θα προκριθεί από τον πρωθυπουργό
Υπουργικό συμβούλιο 3
Μαρινάκης για Τσίπρα: Να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει – Τασούλας: Άτυπο όργανο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
«Έχουμε πολλές "πληγές" ακόμα να κλείσουμε, αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στις πιο μαύρες ημέρες, "ξεπλένοντας" πολιτικά τους μοιραίους πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, με πρώτο μεταξύ αυτών τον κ. Τσίπρα»
Παύλος Μαρινάκης 53
Παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και η απάντηση για το 2015: «Κάποιους δεν τους βολεύει η αλήθεια»
«Ποιος φοβάται την αλήθεια για το 2015; Είναι αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στον πάτο των 27 σε ό,τι αφορά τη σύγκριση του κατά κεφαλήν εισοδήματος ή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας 30