Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Στα χέρια του Βούτση το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Στα χέρια του Βούτση το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Κατατέθηκε και επίσημα σήμερα το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το πόρισμα της Προκαταρτικής Επιτροπής της Βουλής για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίσθηκε την περίοδο 2001-2004.

Το -με ευρεία πλειοψηφία- πόρισμα της Επιτροπής κατέθεσε ο πρόεδρος της Προκαταρτικής Νίκος Παρασκευόπουλος. Ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Επιτροπή εργάστηκε εντατικά για να ερευνήσει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Οι εργασίες ήταν πολύ παραγωγικές, με κλίμα συναίνεσης και χωρίς αντιπαραθέσεις.

Το πόρισμα είναι η πρόταση της Επιτροπής με την οποία προτείνεται η εξάλειψη του αξιόποινου των αδικημάτων της απιστίας που έχουν παραγραφεί λόγω του νόμου περί ευθύνης Υπουργός ενώ για τυχόν αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις υπάρχει αλλά αναρμοδιότητα της Βουλής και μπορεί αυτοτελώς να ελεγχθούν από την Δικαιοσύνη. Παράλληλα σημείωσε πως η σύσταση της Προκαταρτικής Επιτροπής οδηγεί σε μια επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, αφού η ενεργή υπόθεση αποστέλλεται στη τακτική Δικαιοσύνη. 

Ο πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας το πόρισμα της Επιτροπής είπε πως αύριο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφασιστεί για το πότε θα έρθει το πόρισμα στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες η ημέρα συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Νίκος Βούτσης επισήμανε πάντως ότι μέσα από αυτές τις επιτροπές αυτές αναβαπτίζεται στην κοινή γνώμη η λειτουργία της Βουλής ως ενός θεματοφύλακα των διαδικασιών που προβλέπονται . Σωστά ασχολήθηκε η Βουλή με αυτό το θέμα. Η όλη δουλειά που έχει γίνει αποδίδεται στη Δικαιοσύνη Δεν είναι υπεύθυνη η Βουλή όταν έρχονται δικογραφίες με καθυστερήσει πολλών ετών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Η Βουλή μαζεύει το υλικό και η Δικαιοσύνη έχει το «σήμα» ότι το πολίτικο σύστημα δεν θα λειτουργεί πυροσβεστικά ούτε θα αποκρύπτει ζητήματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε