Πολιτική

Σταϊκούρας: «Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περιορίσουμε τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχολιάζοντας τα περί ανεπαρκούς στήριξης της εστίασης, σε παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι μόνο από τις επιστρεπτέες προκαταβολές η εστίαση έχει πάρει 815 εκατομμύρια ευρώ και από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας έχει πάρει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό, είπε ο υπουργός, κάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακολούθως, είπε ότι έχουμε επίσης την αποζημίωση ειδικού σκοπού στις ατομικές επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, άλλα 50 εκατομμύρια, έχουμε τη μείωση ενοικίων, έχουμε τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και στα μη αλκοολούχα, είχαμε τη μείωση της προκαταβολής φόρου πέρσι το καλοκαίρι, έχουμε τις αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, έχουμε τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, έχουμε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Σταϊκούρας για τα ταξί

Για δε, τον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στην 5η επιστρεπτέα προκαταβολή 16.264 ταξί μοιράστηκαν κατά μέσο όρο 1.191 ευρώ το καθένα. Στις πέντε επιστρεπτέες προκαταβολές, δόθηκαν 55,4 εκατομμύρια ευρώ σε 18.800 ταξί από τα 27.000 που λειτουργούν στη χώρα. Δηλαδή, το κάθε ταξί της χώρας έχει πάρει κατά μέσο όρο 2.947 ευρώ, περίπου 3.000 ευρώ, μέχρι σήμερα, καλύπτοντας το 70% των ταξί που λειτουργούν. Παράλληλα, έχουμε καθιερώσει εδώ και πολλούς μήνες, όπως ζήτησαν τα ταξί, χαμηλότερο ΦΠΑ στις μετακινήσεις είπε ο κ. Σταϊκούρας και τόνισε: “Δεν πανηγυρίζουμε, δεν θριαμβολογούμε, δεν καλύπτουμε το σύνολο των απωλειών των κλάδων που πράγματι υφίστανται τεράστια ζημιά, αλλά αποδεικνύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περιορίσουμε αυτές τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες. Και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί κάποια στιγμή και από την αντιπολίτευση”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Άγριος καβγάς μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη και Έλενας Ακρίτα – «Δεν θα μου μιλάτε εμένα για Χούντες», «θα τα κρεμάσουμε στα μανταλάκια»
Αιτία για την ένταση, η τήρηση του χρόνου ομιλίας και ο κανονισμός της Βουλής με τη βουλευτή της ΝΔ και τη συνάδελφό της του ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν κατηγορίες
Σοφία Βούλτεψη, Έλενα Ακρίτα 9
Πηγές Προεδρίας της Δημοκρατίας για Γκιλφόιλ: «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο ή υποχρέωση για αποχαιρετιστήρια συνάντηση απερχόμενων πρέσβεων»
«Η αποχώρηση πρέσβη δεν είναι αντίστοιχη της κατάθεσης διαπιστευτηρίων κατά την έλευσή του - Κάποιοι πρέσβεις που αποχωρούν, αν θέλουν, ζητούν ακρόαση από την Προεδρία για να αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η νομοθετική διάταξη δεν αφορά τους μετανάστες που κοιμούνται στα διαμερίσματα αλλά τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές
«Η νομοθετική ρύθμιση αφορά αυτόν που κάνει τη μίσθωση, τον ιδιοκτήτη και τον μισθωτή, που νοικιάζει το διαμέρισμα και το μετατρέπει σε υπνωτήριο. Δεν θα πάμε να συλλάβουμε αυτούς που κοιμούνται σε αυτά»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας
Τα συμπεράσματα κινούνται προς την κατεύθυνση που υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρώντας στο ευρωπαϊκό τραπέζι την ανάγκη για πρόσθετες παρεμβάσεις
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας 30