Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σταϊνμάγερ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού ο πρόεδρος της Γερμανίας, ωστόσο επισημαίνει ότι αυτές πρέπει να συνεχιστούν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα σήμερα αναφέρει:

“Έχω την πεποίθηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσες μεταρρυθμίσεις έχει ήδη υλοποιήσει η Ελλάδα και πόσο μεγάλη προσπάθεια κρύβεται πίσω από αυτό. Είναι κάτι που κι εγώ θέλω να το αναγνωρίσω ρητά με την επίσκεψή μου. Γνωρίζω τι στερήσεις συνεπάγονται η πολυετής κρίση, οι μεταρρυθμίσεις και οι περικοπές για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Εξάλλου, η κρίση έχει και μία ανθρώπινη διάσταση. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της διαδρομής. Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμη κι εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις να επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα κοινωνική συνοχή.”
Στο φλέγον για την Ελλάδα θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Γερμανός Πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι το ζήτημα έχει κλείσει:
“Στο ζήτημα των επανορθώσεων οι χώρες μας υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις. Για τη Γερμανία, νομικά, με βάση το διεθνές δίκαιο το θέμα έχει λήξει. Θα ευχόμουν, ανεξάρτητα από τις διαφορές αυτές, οι δύο πλευρές να εργαστούν μαζί, σε ευρωπαϊκό πνεύμα, για μια κοινά αποδεκτή ιστορική μνήμη, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προπάντων στη νέα γενιά.”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε