Πολιτική

Σταϊνμάιερ για δημοψήφισμα: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι των εταίρων της

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα πιάσει το απλωμένο χέρι (σ.σ. των εταίρων της). Αν είναι αυτό να γίνει με τη μορφή δημοψηφίσματος, ας είναι έτσι», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» . 

Ο κ. Σταϊνμάιερ ζητάει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν από το δημοψήφισμα «να τοποθετηθεί καθαρά μέσα στην κυβέρνησή του και στην κοινή γνώμη υπέρ του συμβιβασμού», ενώ εκτιμά ότι τώρα υπάρχει στο τραπέζι μια καλή πρόταση των πιστωτών.

«Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η Ευρώπη να γίνει κοινωνικότερη και να διατηρήσει την συνοχή της», δηλώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων ‘Αντον Χοφράιτερ στην «Rheinische Post» και προσθέτει ότι η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί για την δική της Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισημαίνει ότι «αυτός ο φόβος μπροστά στον συμβιβασμό αποδυναμώνει την Ευρώπη». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το e-mail Σημανδράκου «καίει» Μητσοτάκη και Αυγενάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Οι μάσκες έπεσαν»
Ο Ανδρουλάκης παρεμβαίνοντας στο θέμα αυτό τόνισε ότι: «Αυτές οι επιστολές αποδεικνύουν ότι γνώριζε πλήρως το πάρτι διαφθοράς που συνέβαινε σε έναν Οργανισμό, που μοιράζει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 4
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 12
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 52