Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σταθάκης: 70% έκπτωση στις ευπαθείς ομάδες με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Σταθάκης: 70% έκπτωση στις ευπαθείς ομάδες με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Οι ευπαθείς ομάδες θα λαμβάνουν μια έκπτωση σχεδόν 70% με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, επεσήμανε πως έχει αυστηροποιηθεί τα κριτήρια υπαγωγή, με την εισαγωγή των περιουσιακών στοιχείων και του συνολικού εισοδήματος του νοικοκυριού, ώστε να λαμβάνουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο κ.Σταθάκης μίλησε ακόμη για το πρόγραμμα υποστήριξης νοικοκυριών που τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, λέγοντας πως έχει προβλεφθεί κονδύλι 10 εκατομμυρίων επιδότηση απο το κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο θα προσφεύγουν οι δικαιούχοι για την πληρωμή των οφειλών και την επανασύνδεση.

Μάλιστα μέχρι στιγμή έχουν προσφύγει πάνω από 1.600 νοικοκυριά και το ταμείο έχει καταβάλλει μέχρι τώρα 6 εκατομμύρια ευρώ. Οι δήμοι έχουν συστήσει επιτροπές οι οποίες αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα.

Για το θέμα της μη περικοπή των συντάξεων, τόνισε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που δίνει περιθώρια κινήσεων και πως δεν αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ανέφερε πως αποτελούν “μεγάλες τομές που επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις”.

Όσο για την έξοδο στις αγορές ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως “ θα κρίνουμε επιλεκτικά πότε είναι η κατάλληλη περίοδος και σημείωσε ότι αίρονται σταδιακά και οι τελευταίοι περιορισμοί στα capital control, χωρίς να θίξουν την ασφάλεια στην οικονομία.

Ο κ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, ενώ τόνισε πως “φάνηκε στη ΔΕΘ ότι τα δυο κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις