Πολιτική

Σταθάκης: Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση καήκαμε!

Στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στον realfm 97.8, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραταθεί. Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι επιδίωξη και της άλλης πλευράς», είπε ο υπ. Οικονομίας.

Στο ερώτημα αν συμμερίζεται τη θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι αν φτάσουμε Μάιος ή Ιούνιο «καήκαμε», ο ίδιος απάντησε: «Συμμερίζομαι απολύτως. Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι απόλυτα επιτακτικό για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση».

Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν να παρακαμφθούν οι αντιρρήσεις του ΔΝΤ, αρκέστηκε να πει «περιμένουμε».

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Μάρτιο, τονίζοντας: «Ο νόμος έχει ολοκληρωθεί, έχει σταλεί στην Κομισιόν, πήραμε τα σχόλια πριν από τρεις ημέρες, τα οποία είναι γενικώς θετικά και θα τα χαρακτήριζα νομοθετικές βελτιώσεις, εκκρεμεί η αποτίμηση από τους θεσμούς γιατί έχει δημοσιονομικό κόστος και θα κατατεθεί στη Βουλή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ζητά εκλογές χωρίς να λέει με ποιους θα κυβερνήσει, από μέσα του εύχεται το αίτημά του να μην γίνει αποδεκτό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει εκ νέου το αίτημα για πρόωρες κάλπες, και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοικοκυριά εκτεθειμένα απέναντι σε νέες διεθνείς αναταράξεις
Παύλος Μαρινάκης
Το χιουμοριστικό βίντεο Ανδρουλάκη για την παρουσία του στην Παγκόσμια Προοδευτική Κινητοποίηση – «Πρόεδρε, are you in pain»
Στο βίντεο προβάλλονται και στιγμιότυπα από την παρουσία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Παγκόσμιας Προοδευτικής Κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
5
Χατζηδάκης: «Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Η αντιπολίτευση να μείνει μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό»
«Πολλές φορές στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ο κομματικός φανατισμός μας θολώνει και γι' αυτό το λόγο έχουμε οδηγηθεί σε διχασμούς και εμφυλίους», επισήμανε
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην κανονικοποίηση της τοξικότητας – Η σκέψη μου είναι με τον Γιώργο Μυλωνάκη»
«Παρά τη φόρτιση, οφείλω να συνεχίσω. Η διακυβέρνηση της χώρας δεν σταματά, και έχουμε μπροστά μας κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να δούμε»
Κυριάκος Μητσοτάκης 55