Πολιτική

Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος – Αυξήσεις ζητάει η ΔΕΗ

“Η τιμή του ρεύματος αφορά την κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση. Αυτό είναι σαφές” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

“Κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος”,είπε σε συνέντευξή του στο OPEN ο Γιώργος Σταθάκης, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ ζητά αυξήσεις.
“Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε το 2017 και το 2018 εξαιτίας του ανταγωνισμού. Πλέον, η ΔΕΗ κατέχει μερίδιο 80% και 20% οι ανταγωνιστές. Για αυτόν τον λόγο, η τιμή του ρεύματος έχει μειωθεί”, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα εμπορικά θέματα, όπως η χρέωση από τη ΔΕΗ των έντυπων λογαριασμών με 1 ευρώ, είναι θέματα των εταιρειών και σε αυτά δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να μην επιτρέψει να φανούν αυτές οι αυξήσεις στην τσέπη του καταναλωτή.
Κάπως έτσι μελετάται η μείωση των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του ΕΤΜΕΑΡ.
Σε αυτή την περίπτωση, αν μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ, περισσότερο ωφελημένοι θα είναι όσοι δεν έχουν πάροχο τη ΔΕΗ, αλλά κάποια ιδιωτική εταιρεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 10
«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση: «Δε θα συζητάγαμε για τον Πελεγρίνη, εάν ήμασταν στο 20%» λέει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ο βουλευτής Αρκαδίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη συζήτηση περί διεύρυνσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχετικές κινήσεις δεν αποδίδουν
Σκανδαλίδης και Κωνσταντινόπουλος
Παύλος Μαρινάκης: «Έχει έρθει η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για να καταργηθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο, να βγάλουμε δηλαδή τις κουκούλες»
«Περίπου το 85% των ανθρώπων πιστεύουν ότι η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα. Εμείς λοιπόν, είμαστε εκεί που είναι η κοινωνία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
μαρινάκης 41