Πολιτική

Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών!

Την εκτίμηση ότι ο καλύτερος χρόνος για να γίνουν εκλογές είναι ο Οκτώβριος του 2019, με την ολοκλήρωση της τετραετίας επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σταθάκης τόνισε παράλληλα πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών για δυο λόγους: “Ο πρώτος λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τύχει κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς τα κόμματα θα τοποθετηθούν συντεταγμένα και θα κριθούν για αυτή τους τη θέση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν έχει αλλάξει ούτε έχει μετατοπιστεί στο ελάχιστο η θέση των κυβερνητικών εταίρων ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενοι με τη ΝΔ. Η συζήτηση που έχει ανοίξει, προσπαθεί να συνδέσει αυτά τα δύο διακριτά θέματα, αλλά ο χρόνος θα δείξει ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή”.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία, που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μέτρα και την επίλυση ορισμένων πολύ μεγάλων θεμάτων, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία με την Εκκλησία. “H oλοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, αποτελεί ένα θετικό πεδίο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μην ολοκληρώσει την τετραετία”, τόνισε.

Όσο για το αν η κυβέρνηση θα μπορεί να ψηφίζει νομοσχέδια σε ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι το σύνολο σχεδόν των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση τους πρόσφατους μήνες ψηφίζονται με πολύ ευρεία πλειοψηφία καθώς αναγκάζεται και η ΝΔ να τα ψηφίζει. Προέβλεψε δε ότι και τα νομοσχέδια που θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας και πληθώρα άλλων κοινωνικών και οικονομικών μέτρων, θα τύχουν ευρείας πλειοψηφίας.

Ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι ο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν δεσμευτικές προτάσεις για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, υπάρχει ένα κύμα επενδύσεων σε πολλούς άλλους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός.

Τέλος, για το Ελληνικό, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι έχει κλείσει ο κύκλος του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και είναι έτοιμος να προκηρυχθεί ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός που αφορά το πρώτο έργο εντός του Ελληνικού για την τουριστική ανάπτυξη και το καζίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου