Πολιτική

Σταθάκης: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών!

Την εκτίμηση ότι ο καλύτερος χρόνος για να γίνουν εκλογές είναι ο Οκτώβριος του 2019, με την ολοκλήρωση της τετραετίας επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».

Ο κ. Σταθάκης τόνισε παράλληλα πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών για δυο λόγους: “Ο πρώτος λόγος, όπως είπε ο υπουργός, είναι ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα τύχει κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, καθώς τα κόμματα θα τοποθετηθούν συντεταγμένα και θα κριθούν για αυτή τους τη θέση. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν έχει αλλάξει ούτε έχει μετατοπιστεί στο ελάχιστο η θέση των κυβερνητικών εταίρων ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενοι με τη ΝΔ. Η συζήτηση που έχει ανοίξει, προσπαθεί να συνδέσει αυτά τα δύο διακριτά θέματα, αλλά ο χρόνος θα δείξει ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή”.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία, που βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τα κοινωνικά μέτρα και την επίλυση ορισμένων πολύ μεγάλων θεμάτων, όπως είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η συμφωνία με την Εκκλησία. “H oλοκλήρωση του κυβερνητικού έργου, αποτελεί ένα θετικό πεδίο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μην ολοκληρώσει την τετραετία”, τόνισε.

Όσο για το αν η κυβέρνηση θα μπορεί να ψηφίζει νομοσχέδια σε ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι το σύνολο σχεδόν των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση τους πρόσφατους μήνες ψηφίζονται με πολύ ευρεία πλειοψηφία καθώς αναγκάζεται και η ΝΔ να τα ψηφίζει. Προέβλεψε δε ότι και τα νομοσχέδια που θα έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή και θα αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας και πληθώρα άλλων κοινωνικών και οικονομικών μέτρων, θα τύχουν ευρείας πλειοψηφίας.

Ο υπουργός ανέφερε, εξάλλου, ότι ο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν δεσμευτικές προτάσεις για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε, υπάρχει ένα κύμα επενδύσεων σε πολλούς άλλους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός.

Τέλος, για το Ελληνικό, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι έχει κλείσει ο κύκλος του νομοθετικού και θεσμικού πλαισίου και είναι έτοιμος να προκηρυχθεί ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός που αφορά το πρώτο έργο εντός του Ελληνικού για την τουριστική ανάπτυξη και το καζίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΝΔ εκλέγει την Κυριακή τον «κομματικό στρατό» της με το βλέμμα στο συνέδριο της άνοιξης: Στις κάλπες πάνω από 120.000 πολίτες
Αυτές οι εσωκομματικές εκλογές έχουν και μία ακόμη ιδιαιτερότητα, πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον μετά τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, με ζωηρά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος
τα γραφεία της ΝΔ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συνάντησε την Λίνα Μενδώνη: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού με κορυφαία μουσεία των ΗΠΑ, όπως το Getty, το MET, το Museum of the Bible και τη National Gallery of Art
Λίνα Μενδώνη και Κίμπερλι Γκιλφόιλ
«Χωρίς έρεισμα» οι αντιδράσεις της Τουρκίας για τον ελληνικό θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, λέει το υπουργείο Εξωτερικών
Νωρίτερα, η τουρκική διπλωματία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πέτυχε την έγκριση από την ΕΕ ενός συμπληρωματικού χάρτη θαλάσσιου σχεδιασμού που επεκτείνεται πάνω σε περιοχές τουρκικής διεκδίκησης
ÓõíÜíôçóç ôïõ õðïõñãïý Åîùôåñéêþí Íßêïõ ÄÝíäéá ìå ôïí Ãåíéêü ÃñáììáôÝá ôïõ ÍÁÔÏ ÃÝíò Óôüëôåíìðåñãê, ôçí Ôñßôç 6 Ïêôùâñßïõ 2020. 
(EUROKINISSI