Πολιτική

Σταθάκης: Προχωρούμε άμεσα σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Σύσκεψη είχαμε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οποία έδωσε το παρών και ο Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με τον προγραμματισμό των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, “πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις σε καθαρές περιπτώσεις αυθαιρέτων, σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δάση, καταπάτηση αιγιαλού και ρέματα. Στην Αττική, οι κατεδαφίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και πλέον επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την υπόλοιπη Ελλάδα».

Στη σύσκεψη εκτός του κ.Σταθάκη συμμετείχαν η γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρης Δερματάς, ο προέδρος του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Γιώργος Πατρίκιος και συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Επίσης στις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50%, εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο, προχωρά -σε πρώτη φάση- η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία) στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 5
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας 5