Πολιτική

Σταθάκης: Προχωρούμε άμεσα σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Σύσκεψη είχαμε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οποία έδωσε το παρών και ο Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με τον προγραμματισμό των διαδικασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, “πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα τις κατεδαφίσεις σε καθαρές περιπτώσεις αυθαιρέτων, σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δάση, καταπάτηση αιγιαλού και ρέματα. Στην Αττική, οι κατεδαφίσεις έχουν εντατικοποιηθεί και πλέον επιταχύνουμε τις διαδικασίες και για την υπόλοιπη Ελλάδα».

Στη σύσκεψη εκτός του κ.Σταθάκη συμμετείχαν η γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ρένα Κλαμπατσέα, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ, Δημήτρης Δερματάς, ο προέδρος του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Γιώργος Πατρίκιος και συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης, καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας. Κατά προτεραιότητα θα προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα που βρίσκονται σε εθνικούς δρυμούς, παραδοτέα σε δημόσιες αναδασωτέες εκτάσεις, αιγιαλούς και ρέματα, με πόρους που θα εγκριθούν από το Πράσινο Ταμείο.

Επίσης στις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση, μέχρι το πόσο των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50%, εφόσον επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο, προχωρά -σε πρώτη φάση- η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ταυτόχρονα, κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες (κτηματική υπηρεσία, πολεοδομίες, δασαρχεία) στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας 1
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
100
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22