Πολιτική

Σταθάκης : “Συνελήφθη”… στην Βουλή ενώ είχε ενημερώσει ότι θα είναι στο εξωτερικό

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προκάλεσε, όχι μόνο η απροθυμία των υπουργών, για μία ακόμα φορά να προσέλθουν να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, επικαλούμενοι κόλλημα λόγω φόρτου εργασιών, αλλά επειδή “συνέλαβαν” έναν από αυτούς, τον υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, να έχει προσέλθει στην Ολομέλεια για να ψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, παρ όλο που χθες είχε ακυρώσει την συζήτηση τεσσάρων επίκαιρων ερωτήσεων που ήταν να απαντήσει επικαλούμενος απουσία στο εξωτερικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την ανάγνωση από τον προεδρεύοντα Μάριο Γεωργιάδη όλων των επίκαιρων ερωτήσεων, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω κολλήματος υπουργών, μεταξύ αυτών και του Γιώργου Σταθάκη “εξαιτίας κυβερνητικής αποστολής στο εξωτερικό”, ζήτησε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος είπε:

“Κύριε Πρόεδρε, όπως ξέρετε σπανίως και εγώ και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένταση. Όμως, το να αναγιγνώσκεται κατάλογος κωλυομένων Υπουργών – και να μην αναφερθώ επωνύμως -, οι οποίοι παρευρίσκονται, έχει ένα στοιχείο αντικοινοβουλευτικό.

Θα μου επιτρέψετε, δε, να πω, τουλάχιστον για να τηρείται η στοιχειώδης ευπρέπεια, ας απαλειφθεί από τον κατάλογο η δικαιολογία του παρισταμένου Υπουργού που βρίσκεται στο εξωτερικό, διότι αυτό φοβάμαι υπερβαίνει ακόμη και την υπομονή οιουδήποτε θα ήθελε να αγνοήσει όλα αυτά”.

Σταθάκης: “Ήταν πάλι παρεξήγηση;”

Το “νήμα” του “καρφώματος” πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ ΣΥΜΠ Ανδρέας Λοβέρδος που σχολίασε “όταν πριν από δύο χρόνια έγινε κάτι ανάλογο από υπουργό, το είχα θέσει στην Ολομέλεια και είχα δεχθεί τις εξηγήσεις από την τότε παριστάμενη Υπουργό ότι ήταν παρεξήγηση και το είχαμε σταματήσει το θέμα αυτό. Μετά το Προεδρείο, όλοι μαζί, είχατε αποφασίσει να πιέζετε την Κυβέρνηση – με την καλή έννοια του όρου – να είναι παρούσα, για να απαντά στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τώρα, μετά από δύο χρόνια, το ίδιο επεισόδιο!

Εμένα μου χτύπησε για πρωτεύοντα Υπουργό, τον οποίο και βλέπω και άκουσα ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε έτσι, κύριε Πρόεδρε. Είστε υποχρεωμένος, επειδή σας έτυχε να είστε τώρα στην έδρα, κάτι να πείτε επιτέλους! Γίνεται σύστημα”.

Ο υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ζήτησε το λόγο για να εξηγήσει τι έχει συμβεί λέγοντας “ζητώ ταπεινά συγγνώμη από το Προεδρείο. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας στο Βουκουρέστι. Δεν πήγα. Πήγε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Δεν πρόλαβα απλά να σας ενημέρωσα για αυτό δημιουργήθηκε αυτό το θέμα”…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν λέμε “μακριά από εμάς το ΠΑΣΟΚ”» – Αιχμές κατά Σαμαρά και σκληρή επίθεση σε Τσίπρα
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εφόσον προκύψουν πρόσθετα έσοδα χωρίς νέους φόρους - Η αυτοκριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία και το μήνυμα για την ακρίβεια
Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
21
Τσίπρας από τη ΔΕΘ στο newsit.gr: «Ήμουν ανεκτικός σε προσωπικές στρατηγικές – Αυτό δεν θα επαναληφθεί»
Η απάντηση στην ερώτηση του Πέτρου Κατσάκου για στελέχη που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής – «Έπαθα και έμαθα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία στην ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
39
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα 22