Πολιτική

Σταθάκης: Θα πετύχουμε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα πετύχει την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Α' Πρόγραμμα” της ΕΡΤ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Υπάρχει διάλογος και θα έχει θετική κατάληξη. Οι δεσμεύσεις μας είναι σαφείς και αποτυπωμένες. Η κυβέρνηση έχει ανακτήσει την ελευθερία να επιλέγει ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο θεωρεί κατάλληλο για τη στήριξη των αδυνάτων. Οι διαβουλεύσεις θα καταλήξουν στο πλαίσιο της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2019”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είπε: “Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κινούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχει η χώρα και στις προβλέψεις που θα έχει μετά βεβαιότητας και το 2019 αλλά και έως το τέλος του 2022 που είναι και οι δεσμεύσεις για το πλεόνασμα. Το κόστος επακριβώς θα αποτυπωθεί στον πρώτο προϋπολογισμό για τα μέτρα του 2019. Κινείται στο περίγραμμα που διαμορφώνει το υπερπλεόνασμα και οι αποτιμήσεις με βάση την εμπειρία των δυο τελευταίων ετών, περίπου 1 δισ. Ευρώ”.

Για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο σχολίασε: “Η ομιλία βασίστηκε στην εμπειρία του προγράμματος και στην πετυχημένη ολοκλήρωσή του, στις μεγάλες αλλαγές και τομές που έγιναν. Αλλά ταυτόχρονα έθεσε την αναγκαιότητα η Ευρώπη να βρει νέους τρόπους να απαντήσει στις προκλήσεις που έχει μπροστά της, στην άνοδο της ακροδεξιά και σε άλλα θέματα που αφορούν στο συνολικότερο βηματισμό της Ευρώπης. Το δεύτερο σκέλος έχει νέα διάσταση, καθώς το 2019 είναι έτος ευρωεκλογών, που θα είναι μια πολιτική μάχη αρχών και αξιών στην Ευρώπη”.

Τέλος αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υπογράμμισε: “Ο τρόπος, η στιγμή και η διαδικασία να βγούμε στις αγορές, επιλέγονται ανάλογα τις συνθήκες, να είναι κατάλληλες. Υπάρχει τελευταία μια αναστάτωση στις αγορές (Τουρκία, Ιταλία, Brexit κλπ) θέλει μια προσοχή. Πάντως, η αντίδραση των αγορών μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι θετική. Υπάρχει το «μαξιλάρι» που έχουμε δημιουργήσει για να παρέχει ασφάλεια, η σύνθεση του οποίου έχει τρεις διαφορετικές πηγές και ενεργοποιείται εάν και εφόσον χρειαστεί”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη
Κλιμάκιο του κόμματος προσφεύγει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και καταθέτει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά - Επικαλείται «νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία» και προαναγγέλλει νέες κινήσεις για τη Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης 5