Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣτΕ: Αυτοί είναι οι δυο νέοι αντιπρόεδροι

ΣτΕ αντιπρόεδροι

Προαγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας με… «άρωμα» τηλεοπτικών αδειών!

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 10 Νοεμβρίου, προάγονται στις θέσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ οι Γέωργιος Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Τα προεδρικά διατάγματα

Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ έχουν μείνει κενές από τα τέλη Ιουνίου 2017, μόλις σήμερα (14.11.2017) στάλθηκαν στο Εθνικό Τυπογραφείο τα δύο Προεδρικά Διατάγματα.

Τα υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπούλος και με αυτά προάγονται στο βαθμό των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σύμβουλοι Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Ποιοι είναι οι νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1952 και μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1981. Τον Σεπτέμβριο του 1999 προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας.

Ο κ. Παπαγεωργίου στην δικαστική επετηρίδα είναι πρώτος ενώ υπήρξε και εισηγητής στις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και είχε ταχθεί υπέρ της χορήγησης τους, ανεξάρτητα εάν στην συνέχεια η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατά πλειοψηφία, έκρινε το αντίθετο.

Η κυρία Χρυσικοπούλου, γεννήθηκε το 1958 και μπήκε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1985. Προήχθη στη θέση του συμβούλου Επικρατείας τον Ιούνιο του 2007. Η νέα αντιπρόεδρος στην δικαστική επετηρίδα είναι δέκατη έβδομη.

Η κυρία Χρυσικοπούλου ήταν μέλος της σύνθεσης της Ολομέλειας του ΣτΕ που αποφάσισε για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήταν στην πλευρά της μειοψηφίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις