Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες

Στεφάνι στους πεσόντες του Noratlas κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας – Εικόνες από την απόδοση τιμών στους ήρωες
Eurokinissi

Την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, τιμώντας τους ήρωες πεσόντες του Noratlas. Στιγμές συγκίνησης στο Στρατόπεδο «Αποστολάκη», στο Μάλεμε Χανίων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Στρατόπεδο «Αποστολάκη», στο Μάλεμε Χανίων, επισκεπτόμενος την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Κατά την επίσκεψη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Α/Φ Noratlas στην Κύπρο (1974) και εν συνεχεία ο υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο τους.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε τον τάφο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη του.

 Ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τα στελέχη και ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και την αποστολή της Μοίρας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Θεοδώρου, του Διοικητή Πεδίου Βολής Κρήτης Υποστράτηγου Ιωάννη Μουστάκη και του Διοικητή της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «V Μεραρχίας Κρήτης» Ταξίαρχου Μιχαήλ Πλούμη.

Το μοιραίο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τύπου «Noratlas», καταρρίφθηκε από φίλια πυρά στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974.

πηγή: OnAlert.grΦωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις