Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Στέφανος Κασσελάκης: Αποχώρησε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας

Τις επόμενες κινήσεις τους για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου συζήτησαν χθες (29.11.23) τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα όλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τους βουλευτές του, όπως για παράδειγμα στην Ξάνθη και την Ροδόπη όπου αποχωρήσαν για να ενταχθούν στο νέο σχήμα οι μειονοτικοί βουλευτές.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και ο Πάνος Ρήγας αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες σε αυτές τις περιοχές ενώ θέμα υπάρχει και στα Ιωάννινα, την Μεσσηνία και την Α΄ Αθήνας.

Στην χθεσινή συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε πάντως έναν διαφορετικό τρόπο συνεδρίασης καθώς ζήτησε οι ομιλητές να μην ανεβαίνουν στο βήμα αλλά να μιλάνε για από την θέση τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθισε μάλιστα ανάμεσά στους και παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις των συντρόφων του.

Οι συνεργάτες του έλεγαν ότι, με την κίνηση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να δείξει είναι «πρώτος μεταξύ ίσων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις εργασίες της Πολιτικής Γραμματείας χαρακτηρίζοντας την συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

«Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητα τους δεν υπάρχουν (κατά μέσον όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες», ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εμφανίστηκε πάντως χθες ενοχλημένος καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την αίθουσα την στιγμή που μιλούσε. Οι πληροφορίες λένε ότι εκείνη την στιγμή ο Διονύσης Τεμπονέρα ασκούσε κριτική στον νέο πρόεδρο λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα και ο διχασμός. Το κόμμα είναι πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά. Υπάρχει απουσία πλάνου και σχεδιασμού. Ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής και σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα (Ιανουάριος). Τα 13 περιφερειακά δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει από την έναρξη της συνεδρίασης ότι θα έπρεπε να φύγει νωρίτερα καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες άνοιξε τον εσωκομματικό διάλογο στο κόμμα του καταθέτοντας ένα άτυπο γκάλοπ στο οποίο ζητούσε να απαντήσουν σε εννέα ερωτήματα:

– Ποιο ζήτημα σας απασχολεί περισσότερο στη καθημερινότητα σας αυτό το διάστημα;

– Σε τι βαθμό εκτιμάτε πως οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουν τις προτεραιότητές σας;

– Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κάνει καλύτερα;

– Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ποιες δραστηριότητες θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε;

– Πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε μηνιαίως στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

– Ποιες ώρες θα σας εξυπηρετούσαν για να συμμετέχετε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

– Πόσο συχνά διαβάζετε τα newsletter του iSYRIZA;

– Τι σας φαίνεται πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον στην πλατφόρμα του iSYRIZA;

– Τι θα θέλατε να κάνει ο iSYRIZA για να γίνει πιο χρήσιμος για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις