Τρίτη, 5 Μαρ.
11oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν η Έλενα Ακρίτα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτές

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν η Έλενα Ακρίτα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτές

Μετά το μπαράζ δηλώσεων από δυο βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη Βουλή του Στέφανου Κασσελάκη αν αυτός εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, ο ίδιος ξεκαθάρισε: 

«Δεν θέλω ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν».

Κύκλοι του ξεκαθάριζαν ότι «Αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του».

 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Action 24, η Έλενα Ακρίτα σημείωσε πως είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και πως θέλει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, είπε: «Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά λοιπόν σας λέω ότι για αυτόν τον λόγο μπήκα, και καταλαβαίνω απόλυτα και τον Όθωνα και τη στάση του.

Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου, γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που νομίζω είναι γνωστοί, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου νομίζω τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. Άρα σαφώς και όχι».

Νωρίτερα ο Όθωνας Ηλιόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις