Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ

Απάντηση δίνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε όσους τον κατέκριναν για τις δηλώσεις του στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και την παρέλασή του για την 25η Μαρτίου στην Νέα Υόρκη.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο X, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάφερε πως «η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο «Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια» που αναφώνησε ο Γιώργος Αυτιάς στην παρουσίασή του ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, πρόοδος σημαίνει πως «δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου».

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ακόμα και στις εκμυστηρεύσεις μου, στις αφηγήσεις μου, στις προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή μου, είμαι ο εαυτός μου.

Ξέρετε πια την καρδιά μου. Απέναντι, αυτοί που πάντα φωνάζουν. Όταν παρέλασα.

Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η πατρίδα.

Όταν είπα πως πιστεύω. Επειδή νομίζουν ότι τους ανήκει η θρησκεία.

Και φυσικά, πάντα τούς ανήκει η οικογένεια. Όταν με την πολιτική τους, κάνουν αδύνατο σε νέο κόσμο, να αρχίσει οικογένεια. Λοιπόν, σας έχω νέα.

Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά, τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους.

Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου.

Τι σημαίνει πρόοδος; Όταν μπορεί μέσα σου να πιστεύεις βαθιά, αλλά ως πολίτης πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Με διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση.

Ξεκινάμε για την πρόοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πρώτο απόσπασμα από την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Το δημοψήφισμα ήταν δική μου απόφαση, ξέχασα ακόμα και τα γενέθλια του παιδιού μου
«Ήξερα πως έπρεπε να περάσω μέσα από ναρκοπέδιο, αν ήθελα να δώσω αίσιο τέλος στην Οδύσσεια αυτής της Ελλάδας, να την οδηγήσω στην Ιθάκη της»
Αλέξης Τσίπρας 41
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Σε τροχιά «απογείωσης» οι ελληνοαμερικανικές συνεργασίες – Προανήγγειλε επίσκεψη του Ρούμπιο στην Αθήνα
Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Ελλάδα μίλησε για «απογείωση» των διμερών συνεργασιών και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, θα επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοιλ 11