Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Η πολύκροτη ιστορία της φρουράς – Το αίτημα για αστυνομική προστασία και η ανάκληση

Στέφανος Κασσελάκης: Η πολύκροτη ιστορία της φρουράς – Το αίτημα για αστυνομική προστασία και η ανάκληση

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και έφτασε στο «πικ» με την περίφημη ιστορία με την φρουρά που είχε ζητήσει από την ΕΛΑΣ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ζητήσει από την ΕΛΑΣ αστυνομική προστασία για εκείνον και τον σύντροφό του, καθώς δεχόταν απειλές και ακραία ομοφοβικά μηνύματα. Η Ελληνική Αστυνομία έκανε δεκτό το αίτημά του για προστασία και του έδωσε αστυνομική συνοδεία.

Το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια και μετά τον ντόρο που προκλήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανέκρουσε πρύμναν και ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση για φρουρά.

Όλα ξεκίνησαν χθες (1.9.2023) το μεσημέρι στο ΣΚΑΪ όταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, αποκάλυψε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει αστυνομική προστασία και το αίτημα του είχε γίνει δεκτό από την ΕΛΑΣ και του διατέθηκε φρουρά.

«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση για το όλο θέμα με ανάρτησή του στα social media.

«Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι “ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!”» ανέφερε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δικαιούται αστυνομική φύλαξη και «παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, εγώ δεν το δέχθηκα και πλήρωσα ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού, γιατί δε θέλω να επιβαρύνω ούτε ένα ευρώ το Δημόσιο».

«Παραιτούμαι λοιπόν της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να μου διατεθεί. Και στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου», κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Τι ανέφερε η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της

Αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛΑΣ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει:

«Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».

Δημογλίδου: «Η ΕΛΑΣ δεν προτείνει αστυνομική προστασία»

Θέση για το όλο θέμα με την φρουρά του Στέφανου Κασσελάκη πήρε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, που τόνισε ότι  Ελληνική Αστυνομία δεν προτείνει από μόνη της της αστυνομική προστασία.

 

 Η Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε μιλώντας στο OPEN, ότι «υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛΑΣ όταν κάποιος αιτείται φύλαξη ή προστασία»

Και συνέχισε: «Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα, διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία κι εγκρίνεται ή απορρίπτεται από επιτροπή. Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Κληθείσα να αποσαφηνίσει το αν η ΕΛΑΣ τον παρότρυνε να λάβει προστασία, ξεκαθάρισε πως: «Πάντα η ΕΛΑΣ ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις