Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Όσοι βουλευτές μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν ένα πραξικόπημα – Θα απαντήσω νομικά στον Πολάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιγότερο από μία εβδομάδα από τις σαρωτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα δραματικά γεγονότα στο έκτακτο συνέδριο που κορυφώθηκαν με την αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα, ο ίδιος μίλησε για τις επόμενες κινήσεις του…

Ξεκινώντας την τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha, το βράδυ της Τετάρτης (13/11/24) ο Στέφανος Κασσελάκης είπε για το καινούριο κίνημα που ετοιμάζει, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Αυτό που αρχίζουμε θα είναι ένα κίνημα που θα ανήκει στην κοινωνία και θα φτιαχτεί από τη βάση… Ό,τι προκύψει από αυτό το κίνημα δε θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Ήδη έχουν αρχίσει οι προβοκάτσιες. Δε θα συνεργαστώ με τη ΝΔ, σέβομαι την ιστορία της αλλά πάντα έχει ωφελήσει τους λίγους».

Για το όνομα του νέου κόμματος είπε: «Θα στηθεί δια ζώσης και ψηφιακά. Θα μπορέσει ο κόσμος να προτείνει το όνομα και τα χαρακτηριστικά. Θα είναι κάτι που θα έχει συμμετοχή και συνιδιοκτησία ο κόσμος».

«Θα είναι στον προοδευτικό χώρο, με προχωρημένες θέσεις… Με τους παλιούς όρους θα είναι κεντροαριστερό κόμμα. Με τους σύγχρονους όρους θα είναι ένα κόμμα για την ισότητα» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι πλέον «το μισό ΠΑΣΟΚ είναι κεντροδεξιό».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα μεγάλη απήχηση στα αστικά κέντρα. Όποιος θέλει μια σύγχρονη πρωτεύουσα δεν εκφράζεται με το ΠΑΣΟΚ. Με το κόμμα μας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια σύγχρονη χώρα».

Για το πόθεν έσχες

«Ο κύριος Πολάκης θα λάβει τη νομική μου απάντηση τις επόμενες ημέρες. Έχουν δήθεν βρει ότι ήμουν στη Ναυτιλία, 6 μήνες πριν γίνω πρόεδρος. Προφανώς ήμουν. Επειδή με αποκαλεί απατεώνα σε πολύ κόσμο, θα πάρει την απάντησή του».

«Έχουμε κερδίσει στο συνέδριο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αποστασία από την δημοκρατία. Οι πράξεις της διεύθυνσης του κόμματος, τις τελευταίες 10 μέρες, είναι παράνομες. Από τους συνέδρους που απέκλεισαν, στη διαβλητή ψηφοφορία κ.ο.κ.

Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι κερδίσαμε το συνέδριο. Ήμασταν οι μόνοι που παρουσιάσαμε αριθμούς… Μιλάμε για μεγάλη πλειοψηφία που ήθελε να κριθώ στην κάλπη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αυτό το κόμμα έχει δράσει παράνομα και πρέπει να κριθεί ανάλογα. Όσοι βουλευτές επιλέγουν να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιούν ένα πραξικόπημα που έγινε, τον αποκλεισμό της βάσης».

Για την έδρα όσων αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κάθε βουλευτής πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του. Αν θέλει να παραμείνει στο κόμμα, τότε δικαίωμά του. Θα κριθεί από την ιστορία… Το κόμμα δεν είναι δημοκρατικό πλέον.

Αυτό που έγινε, δεν έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση. Είναι άλλο το να φεύγεις επειδή έχασες και άλλο να σε διώχνουν επειδή κέρδισες» είπε.

Μετονομάστηκε η πλατφόρμα του σε todikomaskinima.gr

Δευτερόλεπτα πριν βγει στον τηλεοπτικό αέρα για τη συνέντευξή του, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο X, τονίζοντας ότι «ένα κίνημα γεννιέται από εσάς… Το δικό μας κίνημα», μετονομάζοντας αντίστοιχα και την πλατφόρμα του.

«Είμαι εδώ» τόνισε για ακόμα μια φορά, μέσα από την ανάρτησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Μελίδης: Να επιστρέψουν τις έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ έως την Τετάρτη οι ανεξάρτητοι βουλευτές
Σκληρή κριτική στους προερχόμενους από την Κουμουνδούρου, με τον εκπρόσωπο Τύπο του κόμματος να αφήνει παράλληλα αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά
Δημήτρης Μελίδης, ΣΥΡΙΖΑ
Μήνυμα Ανδρουλάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Από το ανατολικότερο άκρο της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως απαράβατη προϋπόθεση για τις σχέσεις καλής γειτονίας τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Καστελόριζο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Στέφανος Μάνος είχε κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος» – Δόθηκε το όνομά του σε αίθουσα του υπουργείου Περιβάλλοντος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας με το όνομα του Στέφανου Μάνου μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τη σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού Kirsten και τον γιο τους Αλέξανδρο Μάνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του υπουργείου Περιβάλλοντος σε «Στέφανος Μάνος» 5