Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Συνάντηση στην Κύπρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη – Κατέθεσε στεφάνι σε τόπους μαρτυρίας

Στέφανος Κασσελάκης: Συνάντηση στην Κύπρο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη – Κατέθεσε στεφάνι σε τόπους μαρτυρίας

Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όπου έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνοδεύει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου και ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το πρωί επισκέφτηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας αλλά και τα Φυλακισμένα Μνήματα για κατάθεση στεφάνου.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, όπου είναι θαμμένοι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, επισκέφθηκε και στους χώρους των Φυλακών όπου βρίσκεται η αίθουσα της αγχόνης και τα κελιά των μελλοθανάτων.

Στη συνέχεια μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται τα μνήματα των πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 αλλά και αυτά όσων πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους το 1964 κατά τη διάρκεια της τουρκικής ανταρσίας.

 

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το Συμβούλιο, που διακόπηκαν στο Γκραντ Μοντανά και υπογράμμισε τη σημασία του διορισμού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και εξέφρασε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, θα υπονομεύσουν σαφώς τον ελληνοτουρκικό διάλογο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις