Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Τα 4 ζητήματα στα οποία εστίασε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης εστίασε σε 4 ζητήματα κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις υποκλοπές, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση του απορρήτου προκειμένου να καταθέτουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ως μάρτυρες δικαστικές αρχές. Του παρέδωσε μάλιστα τον σχετικό νόμο.

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε χθες στον ΑΣΕΠ, τόνισε την ανάγκη όλοι οι διορισμοί διοικήσεων δημόσιων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια απηύθυνε στον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής του νόμου για το πόθεν έσχες, προκειμένου να αφορά «πραγματικές και όχι εικονικές» δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών (δηλαδή να περιλαμβάνει όρους χορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κλπ).

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας και όποιας άλλης προνομιακής διάταξης στελεχών τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, ταμείων κ.α.

Οι δυο αρχηγοί μίλησαν επίσης για την κατάσταση στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή αλλά και για ζητήματα οικονομίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Μαδούρο – Το «καρφί» Μαρινάκη για τον Τσίπρα
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι με την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα οι πολίτες θα θυμηθούν τις στενές σχέσεις, τόσο του ίδιου, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ με το εν λόγω καθεστώς»
Ο Νικολάς Μαδούρο 14