Πέμπτη, 9 Μαΐ
22oC Αθήνα

Στέφανος Κασσελάκης: Τι έγραφε το 2015 και τι λέει το 2023 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Στέφανος Κασσελάκης: Τι έγραφε το 2015 και τι λέει το 2023 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Πολύς λόγος έχει γίνει για την στάση του υποψηφίου για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη απέναντι στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης με άρθρο του το 2015 στον Εθνικό Κήρυκα είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της ΝΔ. Το αιτιολόγησε μάλιστα χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη λέγοντας ότι στήριξε Μητσοτάκη γιατί είχε προοδευτικές ιδέες αλλά και γιατί είχε αντίπαλό του τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

Κάθε φορά που ερωτάται για τον πρωθυπουργό αναφέρει ότι τον εκτιμά αλλά σε προσωπικό επίπεδο. 

Ο κ. Κασσελάκης, επανήλθε με άλλο άρθρο του στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής στις 14 ιουλίου 2023 (όχι δλδ πολύ καιρό πριν) στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τον Απρίλιο εκτέθηκα ως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) σε τιμητική θέση ως εκπρόσωπος της ομογένειας. Αυτή δεν υπήρξε μια αστόχαστη (no-brainer) απόφαση. Ήδη από το 2012 είχα αναπτύξει μια άριστη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο ήταν μέλος του Κοινοβουλίου, μετά υπουργός και τέλος επικεφαλής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Πράγματι είχα εκφράσει τη στήριξή μου σε εκείνον στον Εθνικό Κήρυκα (National Herald) όταν διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος. Είχα τότε και εξακολουθώ να έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνον προσωπικά».

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου. Να φέρει λύσεις στον πολίτη. Έχει βάλει ακροδεξιά στοιχεία στην κυβέρνηση».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις