Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Το «ταμείο» της επίσκεψης στις ΗΠΑ – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «χαμηλή» συμμετοχή στις προκριματικές

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, αφού εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους  του Κογκρέσου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της ομογένειας, αλλά και με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο .

Στην συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης στις ΗΠΑ με την Διοικούσα Επιτροπή του οργανισμού Δημοκρατών Σοσιαλιστών Νέας Υόρκης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν την προοδευτική και κοινωνική τους ατζέντα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια προοδευτική διακυβέρνηση και συζήτησε με το DSA και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε την ανάγκη για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή όλων των ομήρων, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο παλαιστινιακό λαό και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν για ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, όπως και για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δίκαιου.

Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε σε ζητήματα εργατικών δικαιωμάτων και σε θέματα στέγασης, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη εκπόνησης μίας κοινωνικής πολιτικής με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα στο επίκεντρο.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο με τον οποίο συζήτησε τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας – Ελληνικού Κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Στο μεταξύ, κύκλοι της Κουμουνδούρου απάντησαν σε όσα λέγονται από την Νέα Αριστερά και όχι μόνο για την «χαμηλή» συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα για  την ανάδειξη των ευρωβουλευτών.

«Η σύγκριση της συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου κρίνεται αδόκιμη.

Οι κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος είχαν ως επίδικο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Απέκτησαν εκ των πραγμάτων μια τεράστια βαρύτητα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των πολιτών, καθώς το διακύβευμα ήταν η εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Η ψηφοφορία για το ευρωψηφοδέλτιο, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποτέλεσε την επιβράβευση, από 63.000 και πλέον μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιας πρωτοποριακής και καινοτόμου εκλογικής διαδικασίας που αφορά στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μέλη και φίλοι αφιέρωσαν ακόμα μια Κυριακή από τον χρόνο τους για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Εκεί όπου θα δοθεί και η μεγάλη μάχη για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - 30 ex officio θέσεις για βουλευτές και ευρωβουλευτές
Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν συνολικά 20.145 μέλη του κόμματος (14.166 με φυσική παρουσία και 5.979 με την ηλεκτρονική διαδικασία) και εξελέγησαν 249
Εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 1
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή 2