Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Στέφανος Τζουμάκας: Κάποιοι έφτιαξαν το θέμα Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Τζουμάκας: Κάποιοι έφτιαξαν το θέμα Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, λέγοντας ότι «το θέμα Κασσελάκη κάποιοι κύκλοι το έφτιαξαν» και πως «δεν έχει αξία» γιατί «η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα για να ασχολείται με τέτοια φαινόμενα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ μια ημέρα μετά το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Τζουμάκας παρομοίασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τις… φωτιές, δηλώνοντας ότι όπως αυτές τις βάζουν κάποιοι έτσι έγινε και με την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι κάποιοι κύκλοι την έφτιαξαν.

«Δεν ήρθε ξαφνικά ένα θέμα. Κάποιοι το έφτιαξαν. Διάφοροι κύκλοι θέλουν να επηρεάζουν τα κόμματα, να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να αλλάζουν την ατζέντα, να την υποβαθμίζουν και να την βγάζουν από την πολιτική», υποστήριξε ο κ. Τζουμάκας, προσθέτοντας ωστόσο ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

«Η χώρα έχει σοβαρά προβλήματα για να ασχολείται με τέτοια φαινόμενα», υπογράμμισε ο Στέφανος Τοζυμάκας, προσθέτοντας ότι «δεν γίνεται τίποτα από μόνο του. Ένα τέτοιο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει κουλτούρα, κατευθύνσεις επιδιώξεις, πρόσωπα και πολιτικές για να κυβερνήσει τη χώρα».

«Στα μεγάλα κόμματα εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα (σ.σ. υποψηφιότητα Κασσελάκη), τα οποία έχουν σχέση με επιμέρους απόψεις. Είναι θεμιτό, αλλά δεν είναι το κυρίαρχο. Θέμα θέλει να το κάνει ένα μέρος του Τύπου και ένα μέρος κοινωνικών ομάδων που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Δεν έχει αξία», επισήμανε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Η παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η ουδετερότητα που κρατά

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έλειπε από το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι θα έπρεπε να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αφού ανέλαβε την ευθύνη για τη βαριά ήττα στις εκλογές.

Όσον αφορά την απουσία του, ο κ. Τζουμάκας εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει ουδετερότητα στα πράγματα του κόμματος για μια περίοδο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πολιτικές ήττας», σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας για την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος από το 2015 έως το 2019, γι’ αυτό και τώρα «θα πρέπει να κάνουμε σωστές πολιτικές που να αγκαλιάζουν το 80% του ελληνικού πληθυσμού», είπε και επισήμανε ότι «η στόχευση των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι ο λαός».

Πολιτικός συνδικαλισμός

Σχολιάζοντας τη στάση των άλλων 4 υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Τζουμάκας άφησε αιχμές για τη στάση που κρατάει ο κάθε ένας, λέγοντας πως «βρισκόμαστε και συνομιλούμε. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις. Είναι μεγάλο κόμμα. Είναι θεμιτό ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι».

Άλλοι κάνουν πολιτική, όπως ορίζω εγώ τον εαυτό μου και άλλοι πολιτικό συνδικαλισμό» δήλωσε ενώ ερωτηθείς για το ποιον από τους συνυποψηφίους του ή τους συντρόφους του στο κόμμα εννοεί, αρνήθηκε να τους κατονομάσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις