Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Γιατί έφυγε από εκδήλωση

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Γιατί έφυγε από εκδήλωση

Το πρόβλημα της μέριμνας για άτομα με κινητικά προβλήματα ανέδειξε μέσω ανάρτησης στο facebook ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν καλεσμένος σε μια πολιτιστική-κοινωνική εκδήλωση όπως λέει και ο ίδιος όταν όμως έφτασε στο σημείο δεν κατάφερε να έχει πρόσβαση καθώς υπήρχαν μόνο σκάλες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει το παρών και να φύγει.

Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: Σήμερα γύρισα πολύ στεναχωρημένος σπίτι μου… Ήμουν καλεσμένος σε μια επίσημη εκδήλωση, όχι κομματική, θα το έλεγα πολιτιστική-κοινωνική καλύτερα. Και μόλις έφτασα αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει… Μια είσοδο με αρκετά σκαλιά! Το εμπόδιο της συμμετοχής μου ήταν εκεί! Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου! Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή! Τελικά, την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δε δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;

 

Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση, λόγω της φωτογραφίας που συνοδεύει την ανάρτηση, πως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αναφέρεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει χαρακτηριστικά:  Σε πρωινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρεται ότι σε εκδήλωση που έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου το απόγευμα της Παρασκευής προς τιμήν των Ουκρανών πολιτών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στον χώρο, λόγω του ότι η είσοδος γινόταν μόνον από σκάλα με αρκετά σκαλοπάτια.

Το περιστατικό αυτό, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής διευκρινίζει σε ανάρτησή του, δεν έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίζεται, τόσο εντός του Μεγάρου όσο και στους εξωτερικούς της χώρους, η πλήρης και ισότιμη προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.



Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις