Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ακόμα 10.000.000 ευρώ για τα δημοτικά ΚΔΑΠ

Έκτακτη πρόσθετη οικονομική στήριξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των Δήμων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μετά από συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη καταρτιστεί κατάλογος με αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί επισήμως και η σχετική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στις 17 Σεπτεμβρίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου για την τρέχουσα περίοδο (2021-2022) δόθηκαν σε σχέση με πέρυσι 2.000 περισσότερα voucher σε παιδιά, ύψους 2.660.000 ευρώ. Συνολικά έλαβαν voucher 63.084 παιδιά για ΚΔΑΠ ύψους 83.901.720 ευρώ, και 6.902 παιδιά για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ύψους 34.510.000 ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι το 2020 η ΝΔ πάγωσε τα χρήματα για τα ΚΔΑΠ εκεί που τα άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αιτήσεις διπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα 60.000 παιδιά να μείνουν εκτός, ενώ παράλληλα έκλεισαν 6 δημοτικά ΚΔΑΠ, απολύθηκαν 29 εργαζόμενοι εκπαιδευτές, υπολειτουργούν άλλα 6 στις μισές ώρες και υποαπασχολούνται 30 εκπαιδευτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά: «Πυρά» στην κυβέρνηση για ιστορική «τεμενάδα» στην Άγκυρα και «Πρέσπες του Αιγαίου»
Η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις και τις προκλήσεις της στο Αιγαίο ενώ η ελληνική πλευρά εμφανίζεται διατεθειμένη για διαπραγματεύσεις, αναφέρει
Δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026. (OFFNETWORK.GR/EUROKINISSI)
Η κυβέρνηση βάζει μπρος την συνταγματική αναθεώρηση: Ανακοινώσεις τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν τις προτάσεις τους - Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες
Κυριάκος Μητσοτάκης
73
Θεόδωρος Λιβάνιος: Ετοιμάζουμε ηλεκτρονική ψήφο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Τι είπε για την άρση μονιμότητας και τις κρίσεις προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι τόσο η άρση της μονιμότητας αυτή καθαυτή, όσο η καθιέρωση ενός ουσιαστικού και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Δημόσιοι υπάλληλοι
12