Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο δραστικών μέτρων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Καταρχάς έχουμε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει κάποια πράγματα τις τελευταίες ημέρες μια σταθεροποίηση στο επίπεδο των κρουσμάτων και μια αύξηση σημαντική των εμβολιασμών τόσο της πρώτης όσο και της τρίτης δόσης», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Χρειάζεται επιμονή και σωστός έλεγχος. Κάτι δραστικό επομένως να μην περιμένετε και δεν πρόκειται να υπάρξει», ξεκαθάρισε.

Και συνέχισε «δεν πρόκειται να πάμε σε μέτρα Αυστρίας όπως συζητείται τις τελευταίες μέρες. Πάμε στο πλαίσιο των μέτρων που ξέρουμε. Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες μικρές παρεμβάσεις, αλλά θα είναι περιμετρικές δεν θα είναι κάτι δραστικό και αυτό θέλω να είναι ξεκάθαρο».

«Το δημόσιο έχει δείξει και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δούλεψε ικανοποιητικά σχετικά με τα μέτρα της τηλεργασίας και με διάφορες διευθετήσεις στο ωράριο», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

«Δεν έχω ακόμα επιστημονικά δεδομένα για να το πω αυτό με σιγουριά, μπορώ να πω όμως την προσωπική εμπειρία. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των άδικων θανάτων οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν αρνητές ή δεν ήθελαν για διάφορους λόγους να κάνουν το εμβόλιο με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στο νοσοκομείο και να ζητούν ιατρική φροντίδα σχετικά αργά», υπογράμμισε για τον μεγάλο αριθμό θανάτων.

«Παρακαλώ να ελέγχουν τον εαυτό τους με τη δυνατότητα που έχουν με τα self – test, rapid – test και να αναζητούν την ιατρική φροντίδα γρήγορα», τόνισε κάνοντας έκκληση στους Έλληνες πολίτες να πηγαίνουν έγκαιρα στο νοσοκομείο.

«Είναι μια μάχη η τρίτη δόση για να ανακάμψουμε το κύμα της πανδημίας που μετά από την κορύφωση του το Νοέμβριο θα υπάρξει μια πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε για την υπόθεση του αστυνομικού και το βιασμό της 4χρονης κόρης του πως πρέπει να γίνονται έλεγχοι για να προστατεύονται οι πολίτες, το κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Οσον αφορά στο τραγικό δυστύχημα του ΗΣΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε: «Τα θερμά μου συλλυπητήρια και στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του, αλλά φυσικά και στην οικογένεια των συναδέλφων του που είδαν έναν συνάδελφο τους να χάνει τη ζωή του τη ώρα της δουλειάς του. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των αιτιών και των συνθηκών οι οποίες οδήγησαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατσαφάδος από Σαλαμίνα: Προτεραιότητα η γρήγορη καταγραφή των ζημιών και οι αποζημιώσεις, την Τρίτη ξεκινούν οι αυτοψίες
Στο νησί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν διά θαλάσσης - Στο Πυροσβεστικό Σώμα η έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών
Κατσαφάδος Σαλαμίνα
Αντώνης Σαμαράς για τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Μια ακόμη διεθνής πειρατεία από την Άγκυρα, αυτά είναι τα κατά φαντασία «ήρεμα νερά»
«Τι ακριβώς κάνουμε; Ποια είναι η στρατηγική μας; Δεν βλέπουμε πως η Τουρκία προσπαθεί να μας αποκόψει από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο;» διερωτάται στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός
Ο Αντώνης Σαμαράς 122
Θαλάσσια πάρκα: Σκληρή κριτική της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς απέναντι στην Τουρκία
Παράνομη χαρακτηρίζει την τουρκική κίνηση η ΕΛ.Α.Σ - Ζητεί ευρωπαϊκή αντίδραση και κυρώσεις, εγκατάλειψη της πολιτικής των «ήρεμων νερών» και επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 5
Η Ελλάδα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με τα θαλάσσια πάρκα σε βόρειο Αιγαίο και Καστελόριζο: Είναι παράνομα και δεν δημιουργούν τετελεσμένα
Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενεργεί «με συνέπεια και αποφασιστικότητα» για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της
Φρεγάτα 96