Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι λιγότεροι φόροι

Παράθυρο για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς σε όλους τους εργαζομένους και του τέλους επιτηδεύματος άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπη του ΣΚΑΙ έκανε λόγο και για αύξηση του κατώτατου μισθού, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι λιγότεροι φόροι. Περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες δουλειές, λιγότεροι φόροι γιατί πρώτον μένει περισσότερο εισόδημα στις τσέπες όλων και δεύτερον δίνει το σήμα στην οικονομία ότι αν αποδώσει το επενδυτικό ρίσκο που έχεις αναλάβει, θα μένουν περισσότερα χρήματα για εσένα και να αναπτύξεις περισσότερο την επιχείρηση σου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος, απάντησε ότι «είναι σαφές από όλα τα στοιχεία που αναθεωρούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος ότι θα είναι πολύ υψηλότερος ο ρυθμός ανάπτυξης από τον αρχικό. Κατά την εκτίμηση τη δική μου θα είναι υπερδιπλάσιος. Επομένως πιστεύω ότι, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί και ο υπουργός Οικονομικών, θα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για μεγαλύτερη παρέμβαση. Όχι μόνοι συγκυριακά, αλλά μακροχρόνια, γιατί αυτός είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας. Πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Την ταχύτητα με την οποία θα απαλειφθούν πλήρως αυτά τα μέτρα θα τη δείξει η ευρωστία της οικονομίας μετά την πανδημία».

Μάλιστα επισήμανε πως η επόμενη τετραετία δεν θα είναι μόνο μια τετραετία μείωσης φόρων, αλλά συνολικής ανάπτυξης. «Είναι όλα αυτά τα οποία μας κάνανε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία. Όταν βλέπετε ότι ο πρωθυπουργός είναι στη Νέα Υόρκη έχει τις επαφές που έχει και γνωρίζουμε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα από τα πιο απλά, στην αγορά ακινήτων μέχρι τα πιο σύνθετα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις επενδύσεις σε θέματα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, καταλαβαίνουμε ότι η επόμενη τετραετία δεν θα είναι μία τετραετία μείωσης φόρων, αλλά μιας συνολικής ανάπτυξης».

Ο κ. Πέτσας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να φτάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 7%-8%.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός διαμόρφωσης των μισθών που στηρίζεται στους ρυθμούς ανάπτυξης διαβεβαιώνοντας ότι «θα φτάσουμε σύντομα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο του κατώτατου μισθού», καθώς όπως είπε «δε θέλουμε μόνο εκρηκτικούς αριθμούς ανάπτυξης στα χαρτιά, αλλά αυτό να γίνεται πράξη μέσα στην τσέπη των συμπολιτών μας».

Για την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναφορικά με τον εντοπισμό λογαρισμών στο διαδύκτιο που καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί επσήμανε οτι «είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος ανθρώπων, οι οποίοι είναι είτε αφελείς είτε έχουν πειστεί από θεωρίες συνομωσίας και είδαμε να διακινούνται κάποια εξωφρενικά κείμενα που είναι προφανές ότι έχουν συνταχθεί από νομικό χέρι με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει και να προστατέψει τους ανθρώπους που παρασύρονται. Αυτά πρέπει να σταματήσουν στην πηγή».


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
4
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
19
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37