Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια» – Νέα πρόσκληση σε Δήμους και Περιφέρειες ύψους 335 εκατ. ευρώ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο πλαίσιο της ολιστικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια και με ειδικότερο στόχο για την Αυτοδιοίκηση τη βελτίωση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και τη μείωση των ατυχημάτων στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών, εκδόθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», συνολικού προϋπολογισμού 335 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένης της δυνατότητας υπερδέσμευσης καθώς και του Φ.Π.Α.).

Το έργο/δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

Η παρούσα Πρόσκληση βρίσκεται σε συνέργεια με το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ)» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και με το οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο της χώρας.

Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες αφορούν στη «Βελτίωση οδικής ασφάλειας», στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, καλύπτοντας, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη Πρόσκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρεμβάσεις σε περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία έκτασης 2.500 χλμ. του δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι Περιφέρειες της Χώρας, οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 20.000 κατοίκων και οι Τουριστικοί Δήμοι, να υποβάλλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Προχωρούμε σήμερα στην έκδοση μιας νέας πρόσκλησης για έργα οδικής ασφάλειας, συνολικού ύψους 335 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οδική ασφάλεια.

Προσφέρουμε ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο σε Δήμους και Περιφέρειες που έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου τους, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και την μεγαλύτερη ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.  

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο και υπερβαίνουν κυβερνήσεις και εκλογικούς κύκλους
«Η στρατηγική μας συνεργασία θα συνεχίσει να εμβαθύνεται προς όφελος των δύο λαών» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του μετά το δείπνο με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τα 250 χρόνια από την Αμερικανική Ανεξαρτησία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο Μέγαρο Μαξίμου
Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Κατάπτυστη η δήλωση Μητσοτάκη, πρέπει να εξεταστεί η προβοκάτσια
«Μητσοτάκης και Τσίπρας και πάνω και κάτω από το τραπέζι, προσπαθούν να στήσουν ένα δικομματισμό από τα παλιά» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σκληρή κριτική ΠΑΣΟΚ για το «Ελλάδα 2.0»: Ζητά απαντήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης – Συναντήσεις Ανδρουλάκη με Γεραπετρίτη και Δένδια
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει την Παρασκευή στη Βουλή για το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης και κατά πόσον αυτό αξιοποιήθηκε με τον βέλτιστο τρόπο ή όχι
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Νέα τρομοκρατία» βλέπει η κυβέρνηση πίσω από τους φονικούς εμπρησμούς στη Θεσσαλονίκη: Mήνυμα μηδενικής ανοχής από τον Μητσοτάκη
«Το τραγικό τέλος της (Βάγιας Νέστορα) έρχεται να επιβεβαιώσει τον δολοφονικό και απάνθρωπο χαρακτήρα της τυφλής βίας στη δημόσια ζωή»
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη εναντίον πολιτικών της ΝΔ