Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στέλιος Πέτσας: Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν θα επηρεάσουν τα δημοτικά τέλη

Στέλιος Πέτσας: Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν θα επηρεάσουν τα δημοτικά τέλη
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα Κυριακή (10.10.2021) παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν δύο μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο αφορά τη συγκράτηση του κόστους ενέργειας για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), προκειμένου να μην μετακυλισθεί στους δημότες.

Το δεύτερο σχετίζεται με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, όπως μία προσωρινή μείωση στον ΦΠΑ, ή στο τιμολόγιο που πληρώνουν οι ΔΕΥΑ για τα δημοτικά τέλη.

«Είναι δεδομένο ότι θα παίρνουμε, συνεχώς, όποια μέτρα χρειάζονται, προκειμένου να τιθασεύσουμε τις αυξήσεις -οι οποίες είναι εισαγόμενες- έτσι ώστε να μην “στραγγαλίσουν” τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», διαβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Πλημμύρες στην Εύβοια: «Μην τις συνδέουμε με τα καμένα»

Μιλώντας για τις πλημμύρες που πλήττουν τη βόρεια Εύβοια, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι ζημιές είναι κοντά στη θάλασσα και είπε: «Έχει μεγάλη διαφορά αυτό από το να συνδέουμε τα καμένα με τις ζημιές κοντά στη θάλασσα. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα με τα καμένα», δήλωσε.

Για τις καταστροφές που αφήνουν πίσω τους οι πλημμύρες, υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», δηλώνοντας: «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα και στους πολίτες με τα επιδόματα και στους δήμους με τα έργα αποκατάστασης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις