Πολιτική

Στέλιος Πέτσας σε Live News: Νωρίς να μιλάμε για ελάφρυνση των μέτρων

Για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον καθώς και για τα σχολεία μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση για την προσπάθεια που έκανε για να καλύψει τα κενά τονίζοντας πως «η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα δια ζώσης χωρίς σοβαρά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self tests».

«Θα δούμε πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να συνεχίσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

«Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμούμε ότι τα κενά θα φτάσουν στις 4.000 και θα λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να υπάρξει κάλυψη μέχρι τον Απρίλιο» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας για τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων». «Η λέξη “προσαρμογή” είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα – βήμα και να πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ έλαβε τιμητικό μετάλλιο από τον Δήμο Ύδρας – Παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η επίσημη σελίδα του Δήμου Ύδρας, η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Κουκουδάκη, δίπλα τους και ο Κωνσταντίνος Αργυρός
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ύδρα 14
Δαβάκης: Μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία η αγορά των Rafale, η αναβάθμιση των F-16 και η δρομολογούμενη απόκτηση των F-35
«Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, μαζί με τα στελέχη της, στους ώμους των οποίων η πατρίδα έχει εναποθέσει την προστασία του εναερίου χώρου μας» είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Σχολή Ικάρων