Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στέλιος Πέτσας: Τα επιπλέον μέτρα θα δώσουν «οξυγόνο» στο σύστημα υγείας

Στέλιος Πέτσας: Τα επιπλέον μέτρα θα δώσουν «οξυγόνο» στο σύστημα υγείας

Στα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού προκειμένου να περιοριστεί η μετάλλαξη Όμικρον αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Περνάμε μια πρωτοφανή κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια και έχει έρθει στο επίκεντρο αυτό το σημαντικό δώρο που είναι η υγεία» σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή Live News, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους οι πολίτες, για να είναι πιο προστατευμένοι. «Είναι απαραίτητο για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα στοιχεία των ειδικών αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πιο ήπια και με πιο μικρό χρόνο ζωής, ωστόσο τόνισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα. «Γι’ αυτό χρειάζεται να λάβουμε κάποια επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας» συμπλήρωσε.

Για το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η επιτροπή των ειδικών θα προτείνει και το πότε θα ξεκινήσουν τα μέτρα, διευκρινίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από τις 3 Ιανουαρίου. «Όταν εμπιστευόμαστε τους ειδικούς για τα μέτρα, θα πρέπει να τους εμπιστευτούμε και για το χρονοδιάγραμμά τους» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν συλλογική ωριμότητα και ατομική ευθύνη, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση της πανδημίας. «Δεν θα την περιορίσουμε δραστικά, αλλά θα δώσουμε το απαραίτητο “οξυγόνο” στο σύστημα υγείας για τις επόμενες εβδομάδες».

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις