Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ο Νίκος Δένδιας ενώ βρίσκεται εν πλω στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Στη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ο Νίκος Δένδιας ενώ βρίσκεται εν πλω στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα (11/03/2024) την φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται εν πλω, εκτελώντας καθήκοντα στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES), όπως αναφέρουν πηγές πληροφόρησης.

Κατά την επίσκεψη του στη φρεγάτα, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα.

Σύμφωνα με το OnAlert.gr, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» που επισκέπτεται ο Νίκος Δένδιας, απέπλευσε από το λιμάνι του Τζιμπουτί, στο οποίο βρισκόταν για ανεφοδιασμό και ήδη βρίσκεται στην περιοχή των επιχειρήσεων, προκειμένου να εκτελέσει αποστολές συνοδείας και προστασίας, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές πληροφόρησης.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» καλείται να επιχειρήσει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από το γνώριμο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έναντι απειλών στην Ερυθρά Θάλασσα κυρίως από τον αέρα είτε πρόκειται για drones είτε για βαλλιστικούς πυραύλους.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές ναυτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» (EUNAVFOR ASPIDES) έχουν ήδη αντιμετωπίσει εχθρικά UAV, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την γαλλική φρεγάτα Alsace, η οποία κατέρριψε, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, συνολικά τέσσερα μη επανδρωμένα ενάερια οχήματα, που προέρχονταν από εδάφη που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στη φρεγάτα, ο Νίκος Δένδιας συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα.

Ο υπουργός έφτασε στο Τζιμπουτί με κυβερνητικό αεροσκάφος, τύπου Φάλκον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ύδρα με το οργανικό ελικόπτερο τύπου S70 της ελληνικής φρεγάτας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή επιχειρήσεων τις τελευταίες ώρες. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις