Πολιτική

Στη Λιβύη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι προσδοκίες της Αθήνας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισφραγίσει με την παρουσία του την επαναλειτουργία της ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη, την επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδος – Λιβύης, καθώς και να μεταφέρει μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στη νέα αρχή που επιχειρείται στη Λιβύη και στην κυβέρνησή της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει την ετοιμότητα της χώρας να σταθεί αρωγός και παραστάτης στο πλαίσιο της ΕΕ και των ΗΕ, στο δύσκολο έργο να οδηγηθεί η χώρα σε αξιόπιστες εκλογές και στην πολιτική ομαλότητα και ανασυγκρότησή της.

Η Αθήνα αποκαθιστά σήμερα και τις διπλωματικές της σχέσεις με την Λιβύη και η επαναλειτουργία της Πρεσβείας μας στην Τρίπολη, πρωτίστως, αλλά και η επανασύσταση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας όλους τους τομείς. Αιχμή μιας τέτοιας συνεργασίας εκ των πραγμάτων μπορεί να αποτελέσει ο τομέας των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και συναλλαγών σε τομείς όπως η ενέργεια, οι κατασκευές, οι μεταφορές, η υγεία και η ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Η επταετία της ΝΔ είναι η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός να «ωραιοποιήσει την κατάσταση και να «καμουφλάρει την αλαζονεία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια είναι αμείλικτη»
Κώστας Τσουκαλάς 9
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί της σύγκρουσης – Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019
«Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σε πολλά. Από την οικονομία και την απασχόληση μέχρι την ψηφιακή λειτουργία του κράτους, την υγεία, την παιδεία και την ενίσχυση της άμυνας»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμογή "PosoKanei" 166