Πολιτική

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη

Η δικογραφία αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους δυο πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. 

Η δικογραφία για τα Τέμπη «σκόνταψε» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα (τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Κώστα Καραμανλή) και γι’ αυτό εστάλη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη αμελλητί στη Βουλή. Αυτό συνέβη μετά τις απολογίες δυο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών. 

Η δικογραφία η οποία θα φτάσει στον Άρειο Πάγο σε ψηφιακή μορφή αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Από εκεί θα διαβιβαστεί στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνη να εξετάσει, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Έπειτα από τις απολογίες του αναπληρωτή προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών, ο ανακριτής  «σκόνταψε» πάνω στα πολιτικά πρόσωπα, αφού οι απολογούμενοι απέδωσαν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους γνώση της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και προχώρησε στην αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση της «Ιθάκης» - «Τους ευχαριστώ πολύ για τα καλά τους λόγια, εγώ θα μιλήσω στις 3 Δεκεμβρίου»
Ο πρώην πρωθυπουργός χαμογελαστός ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Παύλο Μαρινάκη για τα καλά τους λόγια
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη» 14
Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να αντλήσει πόρους που ξεπερνούν τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ
«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είμαι πραγματικά περήφανος που ως Έλληνας επίτροπος βρίσκομαι στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Μαξίμου
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 48