Πολιτική

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη

Η δικογραφία αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους δυο πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. 

Η δικογραφία για τα Τέμπη «σκόνταψε» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα (τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Κώστα Καραμανλή) και γι’ αυτό εστάλη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη αμελλητί στη Βουλή. Αυτό συνέβη μετά τις απολογίες δυο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών. 

Η δικογραφία η οποία θα φτάσει στον Άρειο Πάγο σε ψηφιακή μορφή αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Από εκεί θα διαβιβαστεί στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνη να εξετάσει, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Έπειτα από τις απολογίες του αναπληρωτή προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών, ο ανακριτής  «σκόνταψε» πάνω στα πολιτικά πρόσωπα, αφού οι απολογούμενοι απέδωσαν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους γνώση της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και προχώρησε στην αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς