Πολιτική

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη

Η δικογραφία αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Βουλή δικογραφία για την υπόθεση των Τεμπών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους δυο πρώην υπουργούς Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. 

Η δικογραφία για τα Τέμπη «σκόνταψε» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα (τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Κώστα Καραμανλή) και γι’ αυτό εστάλη από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη αμελλητί στη Βουλή. Αυτό συνέβη μετά τις απολογίες δυο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου Μεταφορών. 

Η δικογραφία η οποία θα φτάσει στον Άρειο Πάγο σε ψηφιακή μορφή αφορά την περίοδο 2016 με 2023 και αφορά την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 και την κατάσταση που επικρατούσε στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Από εκεί θα διαβιβαστεί στη Βουλή μέσω του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνη να εξετάσει, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Έπειτα από τις απολογίες του αναπληρωτή προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών, ο ανακριτής  «σκόνταψε» πάνω στα πολιτικά πρόσωπα, αφού οι απολογούμενοι απέδωσαν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους γνώση της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και προχώρησε στην αμελλητί διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου  και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου: Να μας πει ο Φλωρίδης ποιος είναι τώρα «για τα μπάζα» – Είναι ψέματα ότι δε θα συνεργαστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Είναι ψέματα η απόφασή τους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν. Διότι ήδη συνεργάζονται» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
8
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 29
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 77
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη