Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Που θα φυλάσσεται – Όλα τα ονόματα

- Αντίγραφο της δικογραφίας της Novartis απαίτησε ομόφωνα η Εξεταστική για την Υγεία - Διέκοψε την συνεδρίαση για την Πέμπτη, 08.02.2018 - Στην αίθουσα 131 της Βουλής η δικογραφία για τη Novartis - Θα είναι προσβάσιμη μόνο σε βουλευτές κομμάτων - Επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής - Απαιτεί να δοθεί ο φάκελος στην δημοσιότητα - Όλα δείχνουν προανακριτική - Στα κάγκελα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Η δικογραφία, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα φυλάσσεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο της Βουλής. Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο θέμα αυτό είναι ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία απαίτησαν ομόφωνα να δοθεί αντίγραφο της δικογραφίας για τη Novartis σε όλους τους εισηγητές των κομμάτων. Κι αυτό για να εκτιμήσουν αν το θέμα σχετίζεται με τις εργασίες της επιτροπής.

Τα ονόματα όπως τα ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια είναι:

Οι πρώην πρωθυπουργοί:
Αντώνης Σαμαράς
Παναγιώτης Πικραμμένος
Οι πρώην υπουργοί:
Δημήτρης Αβραμόπουλος από το 2006 έως το 2009
Ανδρεάς Λοβέρδος από το 2010 έως το 2012
Ανδρέας Λυκουρέντζος από το 2012 έως το 2013
Μάριος Σαλμάς από το 2012 έως το 2013
Αδωνις Γεωργιάδης από το 2013 έως το 2014
Γιάννης Στουρνάρας από το 2012 έως το 2014
Ευάγγελος Βενιζέλος από το 2011 έως το 2012 και από το 2013 έως το 2015
Γιώργος Κουτρουμάνης από το 2011 έως το 2012
Για τις πράξεις:
1) Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων
2) Παθητική δωροδοκία
3) Απιστία σχετικά με την υπηρεσία
Επίσης, μεταξύ των εγγράφων είναι οι αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου στις οποίες φέρεται να καταγγέλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργο Υγείας. Η κα Χριστοδουλοπούλου ΔΕΝ ανέφερε το όνομα του υπουργού, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ανακοίνωση από την αντιπρόεδρο της Βουλής

 Σκληρές κόντρες στη διάσκεψη των προέδρων

Στην διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης έγινε δέκτης των ενστάσεων από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητεί να δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος με τις κατηγορίες.

Ο Σπύρος Λουκούδης από το Ποτάμι, διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο φάκελος αφού ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο. «Απο που κι ως που το ξέρει», είπε.
[read4more]
Ο κ. Βούτσης, απαντώντας στις ενστάσεις και τις απορίες, είπε ότι θα συμφωνούσε στην δημοσιοποίηση αλλά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην δοθεί στη δημοσιότητα.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι διερωτήθηκε επίσης αφού υπάρχει εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα γιατί δεν εντάσσεται εκεί το θέμα της Novartis.
 Ο Νίκος Βούτσης, είπε ακόμα ότι υπάρχουν τρια ενδεχόμενα για το θέμα της Novartis. Εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή ή επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη αν κρίνουμε ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και άρα είμαστε αναρμόδιοι.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Καρανίκα σε ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, ΝΕΑΡ και ΠΑΣΟΚ: «Άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση, στην κοσμάρα της»
Με μακροσκελή ανάρτησή του, κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν εγκλωβιστεί στην «ηθικολογία» και αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με την κυβερνητική ατζέντα
Νίκος Καρανίκας 9
Αλεξάνδρα Σδούκου για Μακάριο Λαζαρίδη: «Το να είσαι βουλευτής ή υπουργός δεν προϋποθέτει πτυχίο»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ  υποστήριξε ότι η άσκηση πολιτικών αξιωμάτων δεν συνδέεται με πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ χαρακτήρισε «αχρείαστη περιπέτεια» τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
Αλεξάνδρα Σδούκου
9
Συνταγματική αναθεώρηση: Παρεμβάσεις για ελλείμματα, μονιμότητα και Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδακής, ζητεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία για τρεις «παρεμβάσεις μείζονος σημασίας» και ασκεί πίεση στην αντιπολίτευση να τοποθετηθεί
Βουλή, Ολομέλεια 7
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς BBC: Τα καταγγελλόμενα περιστατικά έγιναν επί υπηρεσιακής το 2023 – Προστατεύουμε τα σύνορα με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα
Το δημοσίευμα του BBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η αστυνομία στην Ελλάδα στρατολογεί μετανάστες για να απωθήσει βίαια άλλους μετανάστες πίσω στα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία»
ζευγάρι στον Έβρο
Η μειονότητα στην Θράκη είναι θρησκευτική, διαβάστε τη Συνθήκη της Λωζάνης – Η απάντηση του ελληνικού στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
«Επαναλαμβάνομενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας»
υπουργείο Εξωτερικών 8