Πολιτική

Στη Βουλή νέα δικογραφία για τα Τέμπη – Στρέφεται και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τραγωδία των Τεμπών επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τη νέα δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και στρέφεται κατά αρκετών πολιτικών προσώπων ανάμεσα στα οποία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά από μήνυση των συγγενών θυμάτων και αφορά την υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Φλωρίδη σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, αναφορικά με την «ποινική ευθύνη των υπουργών».

Αναλυτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε τη δικογραφία της 17ης Ιουνίου 2024 που αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Επικρατείας και τότε προσωρινό υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την περίοδο 2021-2023 Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον πρώην υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και την πρώην υπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία
ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Στήριξη στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για νέα άτυπη διάσκεψη – «Σταθερός στόχος η επίλυση στο πλαίσιο των παραμέτρων του ΟΗΕ»
Η Αθήνα χαιρετίζει την πρόθεση του γγ των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει νέα συνάντηση σε σχήμα 5+1 και δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επανεκκίνηση των συνομιλιών
Κυπριακό
Το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποσυρθεί το βιβλίο Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου: «Αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα»
Η Χαριλάου Τρικούπη αιτείται νέα επιστημονική και παιδαγωγική αξιολόγηση του εγχειριδίου, καταγγέλλοντας ότι το περιεχόμενου του δεν συνάδει με τον παιδαγωγικό και δημοκρατικό ρόλο του δημόσιου σχολείου
ΠΑΣΟΚ, γραφεία