Πολιτική

Στη Βουλή νέα δικογραφία για τα Τέμπη – Στρέφεται και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τραγωδία των Τεμπών επανέρχεται στην επικαιρότητα μετά τη νέα δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και στρέφεται κατά αρκετών πολιτικών προσώπων ανάμεσα στα οποία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε μετά από μήνυση των συγγενών θυμάτων και αφορά την υπόθεση των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Φλωρίδη σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, αναφορικά με την «ποινική ευθύνη των υπουργών».

Αναλυτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε τη δικογραφία της 17ης Ιουνίου 2024 που αφορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Επικρατείας και τότε προσωρινό υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Γεραπετρίτη, τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την περίοδο 2021-2023 Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον πρώην υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη και την πρώην υπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα
Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Επαναφέρει τα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο με αφορμή τα ελληνικά πάρκα ΑΠΕ
Η Αγκυρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την ίδια - Η αναφορά Κετσελί σε «γεωγραφικούς σχηματισμούς» των οποίων η κυριαρχία, κατά την γείτονα, δεν έχει μεταβιβαστεί στη χώρα μας
Αιγαίο 90
Αντώνης Σαμαράς για Γιώργο Λουλουδάκη: «Άνθρωπος ακέραιος, κάτι παραπάνω από συνεργάτης» – «Αντίο, αδελφέ»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «γνήσιο, αυθεντικό και ακαταπόνητο αγωνιστή της Παράταξης»
Αντώνης Σαμαράς